“ALLE MENSEN ZITTEN IN HETZELFDE SCHUITJE”

Stichting Islam & Dialoog organiseert in Amsterdam voor de derde keer een overweldigende ontmoeting van diverse culturen in het kader van de “Dag van Ashoera”. Dit jaar op zaterdagavond 19 januari 2008. Op de “Dag van Ashoera” wordt door moslims herdacht dat Noach na een maandenlange reis op het water weer veilig aan wal kwam. … Continue reading ““ALLE MENSEN ZITTEN IN HETZELFDE SCHUITJE””

Stichting Islam & Dialoog organiseert in Amsterdam voor de derde keer een overweldigende ontmoeting van diverse culturen in het kader van de “Dag van Ashoera”. Dit jaar op zaterdagavond 19 januari 2008.

Op de “Dag van Ashoera” wordt door moslims herdacht dat Noach na een maandenlange reis op het water weer veilig aan wal kwam. Op deze bewuste dag wordt een speciaal soort pudding, Noach’s pudding, bereid en aan vrienden, kennissen en buren aangeboden.

Stichting Islam & Dialoog viert deze bewuste dag op een bijzondere wijze. Zij zorgt voor een bijeenkomst waarbij ongeveer 250 mensen met diverse achtergronden bijeenkomen op een schip (Ark van Noach). De aanwezigen gaan onder het genot van de Noach’s pudding met elkaar in gesprek en wisselen ideeën met elkaar uit. Het doel is een positieve bijdrage te leveren aan de sociale cohesie in ons land.

Op 19 januari 2008 gaat het schip uitvaren waarbij de aanwezigen zullen genieten van toespraken en een toepasselijk cabaret. Ook zullen de voorbereidingen van de ‘Dialoogprijs 2007’ worden aangekondigd. Verder is er natuurlijk volop gelegenheid voor waar het allemaal om draait: de ontmoeting. En dit allemaal onder het genot van een heerlijke pudding.

Voor meer informatie of aanmelding (aanmelding is verplicht) kunt u bellen met mevrouw G. Tanriverdioglu, tel: 06 – 46 60 84 64. U kunt ook emailen

[EINDE PERSBERICHT]

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.