Online verlengstuk van de Naamlooz borrels!

Regelmatig en uit verschillende hoeken krijgen we het verzoek om een online platform te hebben waar je andere naamlozen kan terugvinden en waar je de interactie met elkaar kan aangaan. Deze weblog is daarvoor ontoereikend, omdat alleen de ‘authors’ berichten kunnen toevoegen. We hebben het een tijdje geprobeerd met een Naamlooz hyve maar die werd … Continue reading “Online verlengstuk van de Naamlooz borrels!”

Regelmatig en uit verschillende hoeken krijgen we het verzoek om een online platform te hebben waar je andere naamlozen kan terugvinden en waar je de interactie met elkaar kan aangaan.
Deze weblog is daarvoor ontoereikend, omdat alleen de ‘authors’ berichten kunnen toevoegen. We hebben het een tijdje geprobeerd met een Naamlooz hyve maar die werd niet echt heel dynamisch.
Vorige week ben ik gaan spelen met NING, een platform waarmee je een online community kan inrichten. Eerst in ‘klein’ verband, later door Erno’s blogpost kwamen er wat meer bij, gisteren na een e-mailtje aan de mensen die op de lijst staan, zijn er nog meer bijgekomen en inmiddels zitten we op 75 leden.

Ning is meer gefocusd op wat je in een netwerk kan DOEN, en minder op het maken van ‘vriendjes’ dan Hyves. Er is dus een forum, en we kunnen groepen samenstellen. Allereerst heb ik voor de vier steden groepen aangemaakt maar ik kan me ook voorstellen dat jullie groepen willen maken rond disciplines (webbouw, film, feestjes organiseren, trainers/coaches, ondernemen, dromen waarmaken, filosoferen… whatever).

Wanneer je zorgt voor een volledig profiel dan ben je op NING in ieder geval al stukken beter vindbaar voor de mede naamlozen dan op de Naamlooz.nl site. Als we daarnaast inderdaad groepen zouden maken op discipline, dan kan een zoeker in zo’n groep kijken om te zien of hij er iemand van zijn gading in terugvindt. Moeilijk wordt het wanneer je iets doet dat niet veel mensen doen. Wisten jullie bijvoorbeeld dat we een pretparken ontwerpster en een freestyle skater en een dominee/filosoof in ons midden hebben?

Nou ja, laten we zien hoe dit zich zoals naamlooz betaamt, online uitkristalliseert. Omdat Naamlooz in de allereerste plaats een offline / real life borrel is, en geen digitaal internet netwerk, is de NING community besloten en alleen toegankelijk voor mensen die zich wel eens op een van de borrels laten zien.

Wat tips voor het gebruik:
Je kan…

  • je hulp aanbieden op het forum als je even een tijdje weinig te doen hebt of wat anders wilt doen of je wilt je werk doneren aan een goed doel
  • oproepen doen om samen naar een evenement te gaan
  • huisgenoten zoeken voor een woning of werkruimte
  • een lift proberen te regelen naar de naamlooz borrel
  • spullen aanbieden of vragen
  • ideeën tegen elkaar aanhouden
  • adviezen vragen en op adviesvragen van anderen reageren
  • de welbekende zkjid (met dank aan Annedien voor de afko) ZegKenJijIemandDie… vraag stellen

Naamlooz.nl blijft gewoon bestaan. Ook daar kunnen jullie bijdragen op kwijt: dingen die voor het algemene publiek bedoeld zijn. Het is een site met ca 150 unieke bezoekers per dag, dus als je nog eens een feestje geeft o.i.d. kan het van pas komen. Ook kan je met een korte tekst jezelf daar aan de wijde wereld voorstellen. Kern van de zaak en toon van de site is (hopelijk) meerwaarde creëren. Dus alles dat iets toevoegt aan leven of werken van mensen die naamlooz minded zijn, kan je kwijt. Wij halen je tekst door het ‘marketing blah blah filter’ (want bij marketing blahblah gaan de oren van mensen vaak ineens dicht zitten) en dan komt het erop.

Ben je dus wel eens bij een van de naamlooz borrels, ga dan naar http://naamlooz.ning.com en vul het uitnodigingsverzoek in. Een van de kartrekkers zorgt dan dat je een aanmeldmailtje krijgt. Weet dat wij best wel erg veel mensen ontmoeten, en dat de kans bestaat dat we niet een-twee-drie precies weten wie je ook alweer bent dus als je een beetje tekst daarover in het uitnodigingsverzoek stopt, help je ons weer.

Tot Nings dan!

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.