Een typische plek voor ‘Naamlozen’: De Culinaire Werkplaats.

[tip van Herbert van Hoogdalem:]

Na jaren een succesvol uitzendbureau voor keukenpersoneel gerund te hebben, inclusief bijbehorende mentale uitputtingsslag en gebrek aan persoonlijke bevrediging, besloten oprichters Eric & Marjolein dat het roer om moest. Er werd besloten dat alles bewuster moest, dat er gestopt ging worden met roken, dat er meer bewogen ging worden en dat er met aandacht geleefd ging worden. Niet alleen voor zichzelf, maar met name ook voor de wereld om hen heen.

Dat zo’n rigoreuze beslissing niet tot halfbakken Geitenwollensokkeninitiatiefjes hoeft te leiden, bewijzen de twee nu met hun Culinaire Werkplaats. Ik schreef er laatst al uitgebreid over op mijn eigen weblog, maar wilde jullie toch even meenemen in een vooral voor Naamlozen interessante bijkomstigheid.

Neem nu bijvoorbeeld de uiterst aparte groepsdynamiek die er ontstaat doordat mensen niet gewoon aanschuiven en bediend worden zoals in een ‘normaal’ restaurant, maar desgewenst juist zelf de handen uit de mouwen kunnen steken en aan de slag gaan in de -uiteraard: open- keuken. Zonder dat Eric & Marjolein zich dat van tevoren hadden gerealiseerd, blijkt door die mee-werk attitude een zeker soort interactie te ontstaan tussen verschillende groepen op één avond: mensen die elkaar van tevoren niet kenden, verlaten het pand aan het eind van de avond als de grootste vrienden. Wat dat betreft heb ik de Culinaire Werkplaats alvast in mijn balboekje opgetekend als de perfecte plek voor workshops met klanten, of voor andere groepsinitiatieven die een heel andere atmosfeer believen dan normaal.

Er zijn nog plekken vrij voor hun bijzondere Kerstarrangement onder de veelzeggende naam ‘Ik-Wil-Niet-Opgeprikt-Zitten-Kerst’ Zeg maar: voor mensen zonder zitvlees 🙂 Er zijn nog enkele plekken vrij. Reserveren gewenst – uiteraard.

De Culinaire Werkplaats
Fanius Scholtenstraat 6-10, Amsterdam
Zie ook: http://www.deculinairewerkplaats.nl/

[ingezonden door Herbert van Hoogdalem]

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.