Boer zoekt ons! Horti Business Game 2.0

Boer Zoekt Ons!

Er gebeuren prachtige dingen in de land- en tuinbouw. Het wemelt van de hardwerkende gepassioneerde tuinders met visie. High tech agro-kennis is volop aanwezig, en die kan óók ingezet worden voor betere, duurzamere en gezondere voeding. Probleem echter is dat de kennis over marktwerking en (social) media daar vaak op achterloopt. En zo kan het gebeuren dat veel tuinders moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Ze krijgen bijvoorbeeld maar vijftig cent per kilo voor hun kwaliteitsproduct, terwijl die vervolgens voor 3 euro in de supermarkt ligt.

De oplossing: de tuinder moet meer ondernemer worden en precies dat maken wat de klant vraagt.  De blik moet verschuiven van Prijs & Volume, naar consumentenwensen en onderscheidend ondernemerschap.

Om dit doel te bereiken is Horti Business Game 2.0 ontwikkeld. Een boeiende virtuele training in ondernemerschap.

Deelname aan dit managementsimulatiespel kost 75 euro (Minpuntje). Maar op initiatief van de auteurs van Easycratie (Aslander/Witteveen) hebben de organisatoren van Horti 2.0 het spel nu opengegooid voor moderne kenniswerkers uit de niet-agrarische hoek; zeg maar: de Digitale Voorhoede.

Het doel is dat er een waanzinnig inspirerende kruisbestuiving gaat plaatsvinden van kennis. Waar beide partijen heel veel van elkaar kunnen leren. Want laten we wel wezen: voedsel is toch de oerbron van het bestaan van de moderne kenniswerker in de netwerkeconomie. Té belangrijk om geen aandacht aan te schenken. Zoals Bertolt Brecht al zei: “Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral.“

Los daarvan moet het een uitdaging zijn om al je 2.0- en 3.0-expertise nou eens niet los te laten op een 21e eeuwse digitale omgeving, maar op de 1.0-omgeving van ‘s werelds oudste bedrijfstak, de land- en tuinbouw. Een kwestie van zaaien en oogsten.

Horti 2.0 gaat van start op 20 oktober en duurt t/m april 2011

Meld je aan op www.hortibusinessgame.nl/

Bezoekers van Naamlooz  kunnen inschrijven met de code  FRA00X  en betalen dan 0 euro inschrijfgeld, ipv 75 euro.

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.

2 thoughts on “Boer zoekt ons! Horti Business Game 2.0”

Comments are closed.