Creative Commons Salon Amsterdam

Creative Commons Salon Amsterdam 13. December 2006 | 20.30 | Melkweg | toegang gratis In navolging vanSan Francisco, New York, Warschau, Peking, Seoul en Johannesburg heeft Amsterdam nu ook haar eigen Creative Commons Salon. Deze Salons zijn een platform voor kunstenaars, activisten, software ontwikkelaars en ieder ander die zich interesseert in een andere kijk op … Continue reading “Creative Commons Salon Amsterdam”

Creative Commons Salon Amsterdam

13. December 2006 | 20.30 | Melkweg | toegang gratis

In navolging vanSan Francisco, New York, Warschau, Peking, Seoul en Johannesburg heeft Amsterdam nu ook haar eigen Creative Commons Salon. Deze Salons zijn een platform voor kunstenaars, activisten, software ontwikkelaars en ieder ander die zich interesseert in een andere kijk op creativiteit en auteursrechten. Een kijk waarin het (legaal) delen, remixen en hergebruiken van eigen en andermans creaties centraal staat.

De Creative Commons Salons vinden om de twee maanden plaats en bieden de mogelijkheid om te netwerken, ervaringen uit te wisselen en te feesten.

De eerste Amsterdamse CC Salon vindt plaats op 13 december in de de Melkweg (aanvang 20.30 uur, toegang is gratis) en staat in het teken van muziek. Muziek is op dit moment het terrein waar binnen zeer veel veranderingen plaatsvinden. De traditionele wijze van auteursrechten handhaven in deze sector staat sterk onder druk, maar is ook het terrein waarop veel vernieuwende projecten en initiatieven ontstaan ondanks tegenwerking van de ‘oude’ muziek industrie.

De avond word geopend door de performance/lezing ‘Illegal Music – how to write a song and go to jail’ van de Italiaanse ‘stand-up sociologist’ Sergio Messina. Tevens zijn er een performance van het project soundtransit.nl (Sara Kolster & Derek Holzer) en een presentatie van Sylvain Zimmer over de muziek distributie platform jamendo.com. Jamendo is een snel groeiend muziek distributie platform waarop musici hun albums onder open content licenties beschikbaar stellen.

Uiteraard is er ook muziek!

Het Utrechtse postrock combo ‘We Vs Death‘ – die hun eerste album onder een Creative Commons licentie uitgebracht hebben en ook een bijdrage op de nieuwe Creative Commons CD/DVD hebben zal van zich laten horen. Deze CD/DVD met Nederlands creatief talent wordt tijdens de salon gelanceerd.

De afsluiting van de avond wordt verzorgd door het Utrechtse Togetha Brotha Soundsystem met een mix van zonnige dub, reggae en dancehall…

De Creative Commons Salon Amsterdam is een gezamenlijke productie van Creative Commons Nederland en de Melkweg.

cc nl en melkweg logos

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.