De Broedfactor (met Chiel Vaessen en Naamlooz drin)

[ingezonden]

14 oktober 2009 (vandaag dus!) ligt er een boek in de winkel over broedplaatsen en wat je kunt doen om broedprocessen te bevorderen. In het boek een interview met Chiel Vaessen (o.a. kartrekker van Naamlooz Groningen!) en enkele verwijzingen naar Naamlooz.

O-De broedfactorVeel mensen willen hun  verlangens en frustratie over hun organisatie en omgeving delen met anderen en omzetten in werkbare oplossingen. Ze vormen – bewust of onbewust – een broedplaats; een (virtuele) plek waar nieuwe, creatieve ideeën ontstaan over werk en samenleving. Maar buitenstaanders, managers en bestuurders drukken deze initiatieven vaak de kop in; door hun behoeften aan planning en controle weten ze er niet goed mee om te gaan.
Peter Camp laat in dit boek met stellingen, inspiratiebronnen,  praktijkvoorbeelden en interviews zien hoe je broedprocessen kunt faciliteren en consolideren. Ook toont hij aan waarom dat belangrijk is, voor elke organisatie.
De Broedfactor biedt een constructieve kijk op broedplaatsen en broedprocessen in onze organisaties en samenleving.

Peter Camp is organisatieadviseur en managementdocent. Hij publiceerde onder meer de everseller De gekookte kikker, Kracht met de matrix, Projectmanagement en Gebouwen met een ziel.
Zijn website:  www.campmatrix.nl

Peter Camp: De broedfactor. Uitgeverij Business Contact. ISBN 978 90 470 02772.

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.