Down the rabbit hole. 16 mei vanaf 18.00 uur. Villa Ockenburg Loosduinen

DOWN THE RABBIT HOLE Villa Ockenburgh presenteert een experimenteel event dat je laat ervaren dat de werkelijkheid met een andere bril bezien, heel andere mogelijkheden geeft. Duik mee ‘Down the Rabbithole’ en ga op onderzoek… Een zeer diverse groep kunstenaars uit de vier grote steden –o.a. filmmaker, danser, VJ, muzikant, fotograaf, theatermaker, beeldend kunstenaar – … Continue reading “Down the rabbit hole. 16 mei vanaf 18.00 uur. Villa Ockenburg Loosduinen”

DOWN THE RABBIT HOLE

Villa Ockenburgh presenteert een experimenteel event dat je laat ervaren dat de werkelijkheid met een andere bril bezien, heel andere mogelijkheden geeft. Duik mee ‘Down the Rabbithole’ en ga op onderzoek…

Een zeer diverse groep kunstenaars uit de vier grote steden –o.a. filmmaker, danser, VJ, muzikant, fotograaf, theatermaker, beeldend kunstenaar – gaan op zoek naar nieuwe manieren om werk te maken en werk te presenteren. Zij dagen elkaar uit met een verse blik te kijken naar de mogelijkheden binnen hun werk en discipline.

Met het event maken zij je op unieke wijze deelgenoot van dit onderzoek met verschillende invalshoeken: drink me, eat me, read me, tell me, press me, hear me, smell me, play with me, see me show me. Je gaat net als zij ‘down the rabbit hole’. De avond is een belevenis waarin muziek, performance, kunst en eten worden gemixt in laboratorische setting. Nog nooit was je zo blij een proefkonijn te zijn!

Kijk op www.downtherabbithole-event.nl voor meer informatie.

Drink me Eat me
Deze verrassende eetervaring mag je niet missen! Reserveer voor deze unieke biologische en vegetarische maaltijd ( € 15 p.p. )
Eatme@downtherabbithole-event.nl

Datum: vrijdag 16 mei, 18.00-0.00u
Villa Ockenburg
Monsterseweg 4
Loosduinen

PROGRAMMA

*Drink me Eat me
Met een interactieve foodperformance stellen chef-kok Conan Luidens en
Myrthe Hendriks de smaakpapillen van de bezoeker op de proef, maar
prikkelen ook de andere zintuigen. Zij serveren biologisch,
vegetarisch eten op een uitzonderlijke manier. Ingredienten worden
bijvoorbeeld gesorteerd op kleur en tentoongesteld als kunstwerk op
zich, er vind een crunch-slurp-sessie plaats en een speciale rol is
weggelegd voor de Durian. Deze vrucht is berucht vanwege zijn
bijzondere aroma en zijn rijke smaak verandert als een kameleon, met
een zweem van custard, kaas en uien, vanille, banaan, karamel….

*Read me
In een briefwisseling waarin op elkaar gereageerd wordt met film en geluid onderzoeken filmmaker Michiel Vaanhold en muzikante Brechtje Roos een meer schetsmatige manier van werken die hen op een frisse manier naar hun eigen werk doet kijken. De bezoeker wordt deelgenoot gemaakt van deze reis met onbekende bestemming.

*Press me
Question machines.Allerlei gedachtes over geluid die Brechtje Roos lang bezig houden. Neem bijvoorbeeld het krantenartikel ‘zien en voelen voor hersenen hetzelfde’. Dit artikel leidde tot allerlei hersenspinsels over zintuigen.

*Tell me
Filmmaker Iskander Soltani zet de bezoeker voor het blok. Met een interactieve installatie, waarbij hij o.a. gebruik maakt van cromakey bluescreen onderzoekt hij hoe de bezoeker een mening vorm en hoe deze is te manipuleren.

*Hear me Smell me
Clean the mind. Niks te zien, maar des te meer te horen en ruiken. Audio/geur-project waarbij deelnemers in een eigen wereld terechtkomen. Experiment van Brechtje Roos.

*Play with Me
Performer Diane Bond maakt gebruik van geometrische vormen, zand en flourescerende poeder verf waarbij aanraking en geluid op een beeldende manier inzichtelijk wordt gemaakt. Creer de ‘Joyeux Momentos’ om jou heen door ze te strelen. Strijk een patroon uit jou werkelijkheid.

*See me
Fotograaf Pet van de Luijtgaarden experimenteert met foto–sequenties. Zijn foto’s gepresenteerd in een strak stramien van 4×3 zijn als stills in een film met een duidelijk begin, een dramatische ontwikkeling, en een einde.

*Show me
VJ Judocus van Soest maakt een installatie waarin hij experimenteert met projecties en projectievlak. Zijn gebruik van beschilderd glas levert fabelachtige organische taferelen die hij projecteert op zijn ruimtelijke bouwsels. Zo kan hij spelen met betekenis.

‘Down the rabbit hole’ is een gezamenlijk project van:

Diane Bond, Amsterdam
Thijs Ebbe Fokkens, Den Haag
Myrthe Hendriks, Amsterdam
Rozemarijn Jonker, Rotterdam
Pet van de Luijtgaarden, Utrecht
Brechtje Roos, Den Haag
Judocus van Soest, Amsterdam
Iskander Soltani, Amsterdam
Michiel Vaanhold, Amsterdam

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.