Feestmaaltijd op de Dam

Van Stichting Islam en Dialoog kreeg ik een uitnodiging om het einde van de Ramadan mee te vieren. Ik kom altijd wel in beweging voor eten en gezelligheid dus sluit mij graag aan. Er is nog plek voor meer: Op 27, 28 en 29 september staat er een Ramadan tent op de Dam waar je … Continue reading “Feestmaaltijd op de Dam”

Van Stichting Islam en Dialoog kreeg ik een uitnodiging om het einde van de Ramadan mee te vieren. Ik kom altijd wel in beweging voor eten en gezelligheid dus sluit mij graag aan. Er is nog plek voor meer:

Op 27, 28 en 29 september staat er een Ramadan tent op de Dam waar je vanaf 18.30 gewoon kan aanschuiven aan een lange tafel. DOEN dus.
Op de 27e is het feest op uitnodiging, als je met me mee wilt, mail me dan even.
Op de 28e is het voor studenten en op de 29e is het volledig open inloop.

Achtergrond informatie uit de uitnodiging:

De vastenmaand Ramadan is voor de moslims een hoogtepunt van het jaar waarin zij zich bevinden. Dit betekent voor de moslims, naast een onthouding van consumptie tussen zonsopgang en –ondergang, dat zij elke dag een feestelijke sfeer meemaken. Om deze sociale aangelegenheid te delen met alle medelanders worden er in Nederland op diverse locaties  reeds enige jaren iftarmaaltijden (maaltijd voor het verbreken van de vasten van de dag) georganiseerd in de Ramadantent. Een maaltijd is namelijk een prima aangelegenheid om stadsgenoten met elkaar kennis te laten maken en nader tot elkaar te brengen.

Ook op de Dam zal dit er jaar een enorme tent worden opgezet om honderden mensen, onder het genot van een iftarmaaltijd, met elkaar in contact te brengen.

Iedereen, ongeacht afkomst of wereldbeschouwing, is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze feestelijke gebeurtenis.

Voor meer informatie kan je mailen naar Izzet Özkan.

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.