Gezocht: Stagiair Projectmedewerker Amsterdamse Dag van de Dialoog

[ingezonden] Stageplaats bij Nieuwe Maan

Projectmedewerker Amsterdamse Dag van de Dialoog

Voor 3 dagen per week, van half augustus t/m november 2009

Nieuwe Maan is een maatschap van senior adviseurs. Een bureau dat zich van andere bureaus onderscheid door expertise en ervaring op het gebied van maatschappelijke thema’s, zoals integratie/diversiteit, participatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame ontwikkeling.

Platform Amsterdam Dialoog

Eind 2004 nam Nieuwe Maan het initiatief voor de eerste Dag van de Dialoog in Amsterdam. In 2005 is het Platform Amsterdam Dialoog opgericht, dat bestaat uit Amsterdamse maatschappelijke organisaties en bedrijven die samen de Dag van de Dialoog organiseren en mogelijk maken. Doel van de Dag van de Dialoog is door middel van dialooggesprekken de ontmoeting en begrip tussen verschillende bevolkingsgroepen te stimuleren.
Op 5 november 2009 organiseert het Platform de zevende Dag van de Dialoog. Nieuwe Maan voert voor het Platform de feitelijke organisatie en communicatie van de Dag van de Dialoog uit.

Stage bij Nieuwe Maan

De Dag van de Dialoog wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de founding partners en evt. sponsoren. In de voorbereiding van de Dag van de Dialoog moet veel werk verzet worden. In dit kader zoekt Nieuwe Maan een stagiair. De stagiair zal zich bezighouden met de organisatie en communicatie van de Dag van de Dialoog waaronder het bijhouden van de website en het ontwikkelen van andere communicatiemiddelen. Van de stagiair wordt gevraagd inhoudelijk bij te dragen aan het ontwikkelen van nieuwe wervingsmethoden en creatieve werkvormen die aanvullend op de dialoog kunnen worden toegepast door de tafelorganisatoren. De stagiair wordt begeleid door een adviseur van Nieuwe Maan. Door de werkzaamheden voor de Dag van de Dialoog ontwikkelt de stagiair kennis, vaardigheden en krijgt een uitgebreid maatschappelijke netwerk in Amsterdam.
De stageperiode is van half augustus t/m november 2009 voor 3 dagen in de week.

Functie-eisen

Wij zoeken een derde of vierde jaars student van een HBO/WO opleiding, een bijna starter op de arbeidsmarkt, die de kans wil krijgen om zich in korte tijd bij ons op maatschappelijke thematiek te ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat je, je betrokken voelt bij maatschappelijke onderwerpen en je wil leren hoe je hier professioneel en slagvaardig in kan organiseren en over kan communiceren. Kennis over wervingsmethoden en creatieve werkvormen is belangrijk. Evenals kennis van Amsterdam omdat je hier woont of studeert. Gezien het thema van dit jaar, “Dialoog Digitaal” is ervaring met (of studie in) de mogelijkheden van nieuwe media zeer wenselijk.

Stuur ons je CV en een schriftelijke motivatie voor vrijdag 17 juli. Met vragen kun je ons altijd bellen.

Contact:
Nieuwe Maan, Zuhal Elmas
Danzigerkade 9B, 1013 AP  Amsterdam
Tel . : 020-6707700

info@amsterdamdialoog.nl en
www.amsterdamdialoog.nl

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.