Groningen Mini Maker Faire – Festival voor Vindingrijkheid

Vier de vindingrijkheid!

De Groningen Mini Maker Faire is het festival voor vindingrijkheid. Een bruisend evenement dat volwassenen en kinderen uitnodigt te kijken met hun handen en elke bezoeker uitdaagt de eigen creativiteit te gebruiken, nieuwsgierig te zijn en het avontuur op te zoeken.

Ontmoet er vele makers uit het hele land die creatieve en soms technische oplossingen zoeken voor allerlei vragen of problemen, of gewoon iets maken om het maken. Je komt van alles tegen: zinnig en onzinnig, maar altijd verrassend en vindingrijk! Laat je inspireren en ga ook zelf aan de slag. Er zijn workshops hacken, solderen, robot maken, een scrapheap challenge, een expo vol vernuftige en verrassende installaties, een al maar groeiende lauf der dinge, een Repair Café, 3D printer, een mobiel laboratorium, Maker Talks en veel en veel meer.

Ook voor kinderen is het festival een feest dankzij de gebundelde workshops van Slimme Handen en De Jonge Onderzoekers, de activiteiten van Jeugdcentrum SCN en de experimenten die ze kunnen doen in speciale vrachtwagens. Zo kunnen ze o.a meedoen aan een workshop katapult bouwen, een magneetautootje bouwen én laten racen, en spelen met een zwevende magneettrein.

Vorig jaar werd de Maker Faire in Groningen voor het eerst georganiseerd en was een groot succes met ruim 800 bezoekers. Het is een van oorsprong Amerikaans evenement, dat wereldwijd aan populariteit wint. Zo trekt de Faire in New York ruim 200.000 bezoekers. De Groningen Mini Maker Faire 2012 is de eerste officiële gelicenseerde Maker Faire op het Europese vasteland – wees erbij!

De Groninger Mini Maker Faire wordt georganiseerd in coproductie met het Noord Nederlands Toneel.

Zaterdag 20 oktober 2012 / 12.00-18.00 uur
OpenLab Ebbinge & Theater de Machinefabriek,
Kolendrift 7 – Bloemstraat 38 Groningen
Toegang gratis


Je kunt je van tevoren gratis registreren op
makerfairegroningen.eventbrite.nl
Dat scheelt wachttijd op de dag zelf!

www.MF050.nl