Gun de planeet 5 minuten rust

Ik ontving dit in mijn mail. Hoewel ik er zelf nog niet helemaal uit ben hoe dat nu zit met klimaatsverandering en waardoor dat nou komt, denk ik hiervan: baat het niet dan schaadt het niet. Dus hier komt ie: "ACTIE tegen de klimaatsverandering. Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste mobilisatie van … Continue reading “Gun de planeet 5 minuten rust”

Ik ontving dit in mijn mail. Hoewel ik er zelf nog niet helemaal uit ben hoe dat nu zit met klimaatsverandering en waardoor dat nou komt, denk ik hiervan: baat het niet dan schaadt het niet. Dus hier komt ie:

"ACTIE tegen de klimaatsverandering.

Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste mobilisatie van de burgers tegen de klimaatsverandering! L’Alliance pour la Planète (groepering van milieuverenigingen) doet een oproep tot al de burgers :

Gun de planeet 5 minuten rust!

Iedereen wordt verzocht alle lichten te doven op 1 februari as, van 19u55 tot 20.00u.

Het gaat er niet om enkel die dag gedurende 5 minuten energie te besparen, maar wel om de aandacht van de burgers, de media en tevens de politieke besluitvormers te vestigen op de energieverspilling en op de noodzaak om dringend iets te ondernemen !

Gedurende 5 minuutjes zal de planeet kunnen uitrusten: dat duurt echt niet lang en het kost  niets. En het zal de politici en kandidaten voor de franse (?) parlementaire verkiezingen van juni 2007 duidelijk maken dat de klimaatverandering een onderwerp uitmaakt dat weegt in het politieke debat.

En waarom op 1 februari 2007?

Omdat die dag in Parijs het nieuwe rapport van de klimatologische experten van de Verenigde Naties uitkomt. En dat gebeurt bij onze buren! Wij kunnen dus onmogelijk deze kans laten voorbijgaan en  moeten bijgevolg de schijnwerpers richten op de dringende aard van ‘s werelds klimatologische situatie. Als we allen deelnemen zal deze actie werkelijk een mediatieke én politieke invloed hebben, en dit enkele maanden vóór de verkiezingen!"

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.