Het bedrijfsleven en de intimiteit en spiritualiteit die kunst met zich meebrengt ArtGallery FiftyTwoDegrees Nijmegen toont werk van Eelko van Iersel en Rhea Strik

Het bedrijfsleven en de intimiteit en spiritualiteit die kunst met zich meebrengt
ArtGallery FiftyTwoDegrees Nijmegen toont werk van Eelko van Iersel en Rhea Strik

Informatie en kunstroute
U bent van harte welkom een bezoek te brengen aan deze eerste kunstexpositie in ArtGallery FiftyTwoDegrees te Nijmegen. Eelko van Iersel exposeert non-figuatieve olieverfschilderijen. Rhea Strik exposeert acrylinkten, zeefdrukken, transparante panelen en panelen in volle kleurvlakken. De kunstwerken  worden getoond op de begane grond (plaza, restaurant, receptie), de 1ste etage (de gangen en zaal 2 en 4) en de 17de etage Club 52 (voor en achterdeel) met een innemend panorama over de stad Nijmegen. Een genummerde overzichtsfolder met plattegrond is aanwezig bij de receptie.Tevens ontvangt u een tijdelijke pas om met de lift de kunst op de 1ste en de 17de etage te kunnen bekijken.

Visie en achtergrond
Eelko van Iersel
Warmte, licht en kracht stralen vanaf de schilderijen van Eelko van Iersel. Zijn non-figuratieve olieverfschilderijen geven uw huis, bedrijf of presentatieruimte; energievolle kracht, dynamiek en verstilling. In zijn schilderijen schijnt het vormloze door de vorm. De fantasie van de toeschouwer wordt regelmatig geprikkeld bij het zien van de organische kleurvlakken en composities. Vanuit de visie en overtuiging van Eelko van Iersel is er ‘altijd en overal’ inspiratie, www.eelkovaniersel.nl.

Rhea Strik
Dynamiek en ruimte typeren het werk van Rhea Strik. Schilderen is een manier om bij essentie te zijn. Rhea is geboeid door transparantie; met name de diepte en de gelaagdheid. Ze heeft een voorliefde om te werken met transparante inkten. De wens om een helder doorlaatbaar beeld te creëren heeft, na jaren van materiaalonderzoek en experimenteren, geleid tot de huidige transparante panelen, www.rheastrik.nl.

Bereikbaarheid per auto/fiets/bus
Auto of fiets te stallen in de parkeergarage onder het gebouw. Met lift of trap bereikt u de begane grond. Buslijnen: richting Heideparkseweg, Neerbosscheweg of Jan Massinkhal.

Openingstijden
De expositie is te bezoeken tot en met 15 februari 2009. Op werkdagen ma t/m vrij van 8.00 tot 19.00 uur. Ook geopend op 29/30/31 december 2008 en 2 januari 2009.

Rondleiding
Eelko van Iersel organiseert voor geinteresseerden een rondleiding, zodat u de kunst en het gebouw kunt zien, onder begeleiding van de kunstenaar. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@zevenzomers.nl. De data en tijden zijn: donderdag 18 december van 17.00 – 18.00 uur, op maandag 22 december van 12:00 – 13.00 uur en op woensdag 24 december van  16.00 – 17.00 uur. U bent van harte welkom om u in te schrijven. Tevens bent u tijdens openingstijden altijd welkom. Ook is er de mogelijkheid een afspraak te maken, mail dan naar info@zevenzomers.nl

Locatie
FiftyTwoDegrees Jonkerbosplein 52, 6534 AB Nijmegen T 024 – 352 52 52

Fifty Two Degrees Business Innovation Center Art Gallery
Fifty Two Degrees Business Innovation Center Art Gallery

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.