Lifehacker van het eerste uur, Gina Trapani, spreekt op Lifehacking Academy in Amsterdam.

AMSTERDAM – De derde editie van Lifehacking Academy vindt op 17 april plaats in Amsterdam. Op deze derde editie van Lifehacking Academy spreekt Gina Trapani, een onder lifehackers bekende internationale gast. Organisator Filips Jager: "Wij zijn er trots op dat Gina Trapani, oprichter van een van de eerste websites over Lifehacking (www.lifehacker.com) uit de Verenigde … Continue reading “Lifehacker van het eerste uur, Gina Trapani, spreekt op Lifehacking Academy in Amsterdam.”

AMSTERDAM – De derde editie van Lifehacking Academy vindt op 17 april plaats in Amsterdam. Op deze derde editie van Lifehacking Academy spreekt Gina Trapani, een onder lifehackers bekende internationale gast. Organisator Filips Jager: "Wij zijn er trots op dat Gina Trapani, oprichter van een van de eerste websites over Lifehacking (www.lifehacker.com) uit de Verenigde Staten overkomt om voor ons de keynote speech te verzorgen. Ze heeft een van de meest bezochte weblogs ter wereld met vijftien miljoen bezoekers per maand."

Boek
Naast de keynote geeft Gina Trapani ook een workshop waarin zij tien hacks uit haar boek toelicht. Haar boek komt in het najaar uit in het Nederlands, bij uitgeverij Bruna.
Gina Trapani is webontwikkelaar, schrijft technische artikelen en geeft workshops en lezingen over Lifehacking. Gina heeft twee boeken geschreven gebaseerd op de artikelen van Lifehacker.com: ‘Lifehacker: 88 Tech Tricks to Turbocharge Your Day’ en ‘Upgrade Your Life: The Lifehacker Guide to Working Smarter, Faster, Better’.

Overige sprekers zijn onder anderen:

  • Peter de Haas (Microsoft): Het nieuwe werken;
  • Taco Oosterkamp (Meereffect): Een lege inbox en een helder hoofd;
  • Frank Meeuwsen (Frank-ly): De tien beste lifehacks met Web 2.0 en Getting Things Done
  • en Martijn Aslander: De magie van RSS.

Lifehacking Academy is voor mensen met allerlei verschillende achtergronden, die één ding met elkaar gemeen hebben: ze zoeken naar oplossingen om zo effectief mogelijk om te gaan met de overvloed aan binnenstromende taken en informatie. Met als resultaat dat ze de baas worden over hun werkstromen en deze naar hun hand kunnen gaan zetten, in plaats van overspoeld te worden door wat er op ze af komt.

Drie pijlers
Met workshops, unconferences en brainjams kunnen bezoekers ‘in het echt’ aan de slag met de drie pijlers van Lifehacking: time-management, kennismanagement en persoonlijke ontwikkeling.
Het doel van Lifehacking is: je productiviteit en werkplezier verhogen door dingen beter te organiseren waardoor alles gemakkelijker gaat, je minder tijd kwijt bent aan ‘rompslomp’ en meer tijd overhoudt voor de dingen die er echt toe doen, zowel zakelijk als privé. De hele dag kunnen bezoekers hun vragen kwijt aan experts uit verschillende disciplines en ter plekke praktische hulp krijgen bij het gebruiken van technische tools.

Lifehacking Academy wordt vier keer per jaar gehouden als ‘real life’ verlengstuk van de website www.lifehacking.nl. Het begrip is uit de Verenigde Staten overgewaaid en slaat op een verzameling tips en trucs om tijd te besparen en efficiënt te werken en leven.

Meer informatie en aanmelding via www.lifehackingacademy.nl

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.