Lifehacking Academy in Arnhem

11 december 2007 in  Het Hoofdkwartier Na de premiere in Groningen wordt op 11 december de tweede Lifehacking Academy in het Hoofdkwartier in Arnhem georganiseerd. Deze hele dag lang kun je workshops volgen, kennis opdoen en delen en jezelf verbinden met gelijkgestemden. Je leert hoe je bewuster met informatiestromen in je leven kunt omgaan. Je … Continue reading “Lifehacking Academy in Arnhem”

11 december 2007 in  Het Hoofdkwartier

Na de premiere in Groningen wordt op 11 december de tweede Lifehacking Academy in het Hoofdkwartier in Arnhem georganiseerd. Deze hele dag lang kun je workshops volgen, kennis opdoen en delen en jezelf verbinden met gelijkgestemden.

Je leert hoe je bewuster met informatiestromen in je leven kunt omgaan. Je leert hoe je informatie opspoort, organiseert, filtert en deelt, overzicht houdt en voorkomt dat je gaat lijden aan informatiestress. Je krijgt handvaten aangeboden rondom email, surfen op het web, het opslaan van kennis en het samen werken aan projecten.

Lifehacking Academy houdt het midden tussen een innovatief congres, een bijzondere netwerkborrel en een creatieve speeltuin. In tegenstelling tot traditionele congressen is deze dag -net als op het web- gebaseerd op drie pijlers: spelen, ontdekken en delen. Juist in zo’n omgeving word je je bewust van de vele mogelijkheden en leer je die direct op jouw manier in te zetten, toe te passen en door te geven aan je eigen netwerk.
Op de website kun je het programma en meer informatie over de sprekers en workshops vinden en kun je je aanmelden.

Wat is lifehacking?
Lifehacking is het in je dagelijkse leven toepassen van slimme tips en trucs. Bewust gebruik maken van deze handigheden maakt dat je je vrijer kunt bewegen in de hedendaagse informatie- en netwerksamenleving en meer tijd overhoudt voor de dingen die je leuk vindt en er echt toe doen.

Hoe en waar leer je lifehacken?
Veel informatie hierover kun je online vinden, onder andere op de populaire site Lifehacking.nl. Naast het internet is er de Lifehacking Academy. Een evenement waar je in één dag de beginselen van lifehacking leert en je je ervaringen kunt uitwisselen met gelijkgestemden. Op de Lifehacking Academy zijn het ‘nieuwe leren’ en het ‘nieuwe werken’ belangrijke onderwerpen. Op 11 december wordt het ‘nieuwe werken’ door Microsoft Nederland uitgewerkt in een unconference sessie. Meer informatie over dit type workshop vindt je op de website.

Lifehacking Academy Groningen
13 november jl. vond de eerste editie van Lifehacking Academy plaats in Groningen. In filmtheater Images in het centrum van Groningen ontmoetten rond de 80 mensen elkaar. De reacties op de dag en de workshops waren zeer positief, er was een bijzondere open en prettige sfeer waar mensen kennis uitwisselden. Klik hier voor een impressie en reacties van deelnemers.

Aanmelden en kosten
Hier vindt je meer informatie over het programma, workshops en de sprekers. Voor een hele dag Lifehacking Academy betaal je 299,- excl. btw.

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.