Lopend Vuur en Red Ink Music organiseren pitch voor een platencontract

Via Lykle kreeg ik dit nieuws toegestuurd: gouden kans voor goede bands! Bands kunnen het tegenwoordig beter dan platenmaatschappijen: reclame maken, en hun publiek bereiken. Dat is de mening van het platform voor indiemuziek Lopend Vuur. Bands ontberen echter nog steeds de middelen om echt op te vallen tussen het  ouderwetse reclamegeweld van grote platenmaatschappijen. … Continue reading “Lopend Vuur en Red Ink Music organiseren pitch voor een platencontract”

Via Lykle kreeg ik dit nieuws toegestuurd: gouden kans voor goede bands!

Bands kunnen het tegenwoordig beter dan platenmaatschappijen: reclame maken, en hun publiek bereiken. Dat is de mening van het platform voor indiemuziek Lopend Vuur. Bands ontberen echter nog steeds de middelen om echt op te vallen tussen het  ouderwetse reclamegeweld van grote platenmaatschappijen.

Lopend Vuur heeft een ideale tussenvorm bedacht, waardoor onafhankelijke bands (zogenaamde indies) toch met een groots gebaar uit kunnen pakken: de Lopend Vuur Pitch. Hiertoe heeft het online muziekplatform een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Red Ink Music, sublabel van SonyBMG. In de Lopend Vuur Pitch worden creativiteit en geloofwaardigheid van artiesten uit de indiescene gecombineerd met de slagkracht en netwerk van een major label.
Albert Grootoonk, General Manager van Red Ink Music in de Benelux:  "We zijn als Red Ink Music zeer ingenomen met het Lopend Vuur plan en kunnen niet wachten op de inzendingen van de diverse muzikanten en bandjes. Ben zeer benieuwd hoe creatief er gedacht wordt en hoe ze zich zullen presenteren!".

Uit alle artiesten die zich inschrijven worden vijf bands geselecteerd die mee mogen doen met de finaleronde van de pitch. In deze laatste ronde van de pitch werken alle deelnemers on- en offline aan het maken van een plan voor het uitbrengen van hun muziek. De deelnemende bands worden hierbij gecoached door ervaren professionals van binnen en buiten de muziekindustrie. "Door platenbonzen te koppelen aan professionals die weten wat bijvoorbeeld Web2.0 inhoudt, ontstaat ook op dat gebied een interessante kennisoverdracht", aldus Lykle de Vries, mede initatiefnemer van Lopend Vuur. De artiest met het beste (lees: meest veelbelovende) plan gaat dit plan in samenwerking met Red Ink Music daadwerkelijk uitvoeren. De overige bands zijn vrij om te gaan en te staan met hun ontwikkelde plan.

Ard Boer van Lopend Vuur over de pitch: "Bands krijgen op deze manier een unieke kans om met een serieus budget hun eigen plannen op hun eigen manier uit te voeren."

Vanaf 1 december tot half januari kunnen artiesten zich inschrijven via de website van Lopend Vuur. Hiervoor dienen zij onder meer een video van minimaal 3 tot maximaal 5 minuten in te sturen waarin zij duidelijk maken waarom zij een goede kandidaat voor de pitch zijn.

"We mikken met deze pitch op bands die hun nieuwe cd (bijna) klaar hebben, muzikaal gezien op hoog niveau zitten en niet bang zijn om keihard aan de slag te gaan."

Over Lopend Vuur:

Lopend Vuur (omdat muziek geen hobby is) gaat op zoek naar Indie-labels en acts die er voor gáán. Die een tomeloze inzet van muzikaliteit en creativiteit koppelen aan een nuchtere houding die ervoor zorgt dat al die moeite niet voor niets is. Welke acts in Nederland slagen erin om die twee ogenschijnlijk tegenstrijdigheden te verbinden? En welke Indie-labels snappen dat het voeren van een label iets anders is dan het liefdevol bedrijven van filatelie?’ Beluister de podcast op www.lopendvuur.nl

Over Red Ink Music:

‘Kweekvijver’ label van Sony BMG met acts als Rose, Goose, The View, The Coral, Manic Street Preachers, Kings of Leon, Groove Armada, The Rifles, The Sunshine Underground, Terri Walker, Kasabian, Ben Folds, Eagles Of Death Metal, Gentleman…
www.redinkmusic.nl

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.