Muziekoptredens in galerie 19 en 20 mei

Concert Zingari | ‘libero come il vento’ | 19 mei 2010

De gepassioneerde zigeunerklanken van de groep Zingari zijn woensdagavond 19 mei te horen in galerie Zeven Zomers Art (Besiendershuis). Tijdens dit concert wordt hun nieuwe CD genaamd ‘libero come il vento’ gepresenteerd. Zingari speelt instrumentale stukken met gipsysoul. Hun muziek is een smeltkroes van balkan, swing à la Django Reinhardt en de rumba flamenca.

Met weemoedige vioolklanken en virtuoze accordeon solo’s, vurige gitaarspel en een stuwende bas neemt Zingari de luisteraar mee op een muzikale reis door Zuid Europa. Er staan zowel traditionals als eigen composities op het repertoire. Voor de liefhebber van zigeunermuziek is dit optreden een absolute aanrader!

De aanvang van het optreden is 20.30 uur. Entree € 10,- (incl. pauze consumptie). Reserveren is gewenst want er zijn maximaal 40 plaatsen.

Reserveringen: info@manito.biz

Locatie: Galerie Zeven Zomers Art, Besiendershuis aan de Waalkade, Steenstaat 26  te Nijmegen

Flamencogitaar in Besiendershuis | Manito (solo) | 20 mei 2010

In galerie Zeven Zomers Art (Besiendershuis) worden naast kunstexposities ook regelmatig muziekavonden gehouden. Zo is er donderdag 20 mei a.s. een flamencogitaarconcert van Manito. Deze voorstelling draagt de titel ‘lagrima gitana’. Met zinderend gitaarspel en tot de verbeelding sprekende improvisaties brengt hij menig luisteraar in vervoering. Zijn muziek is geworteld in de zigeunercultuur van de Camargue, een gebied in Zuid-Frankrijk. Manito speelt vanaf jonge leeftijd de Spaanse gitaar. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van je ziel.

Op het repertoire staan zowel traditionals als zelf gecomponeerde stukken. Gebeurtenissen uit ‘het leven’ zijn vaak de inspiratiebron voor zijn eigen nummers. Ook heeft hij enkele hommages geschreven.

De aanvang van het optreden is 20.30 uur. Entree € 8,- (incl. pauze consumptie). Reserveren is gewenst want er zijn maximaal 40 plaatsen.

Reserveringen: info@manito.biz

Locatie: Galerie Zeven Zomers Art, Besiendershuis aan de Waalkade, Steenstaat 26  te Nijmegen


One thought on “Muziekoptredens in galerie 19 en 20 mei”

Comments are closed.