Muziektip: Laberinto – Mask of a Thousand Faces.

Het gros van jullie weet wel dat ik in een grijs verleden (’94 – ’00) een promotie / boekings / organisatiekantoor had voor muziek. En dan liefst muziek van het hardere slag, met een wereldmuziek sausje. Ons paradepaardje was Laberinto (Facebook), Venezolaanse Metal ofwel “Metalatino”. Ik denk regelmatig met een mengelmoes van heimwee en melancholie terug aan die tijd. Lange nachtelijke ritten over lege snelwegen met een bus vol slapende Latino Metalhedz, dagen rondhobbelen op modderige festival terreinen, de geur van verschraald bier en snelweg eten die niet uit je kleren ging. Gebroken snaren, blaren op duimen en af en toe kwijtgeraakte bandleden. En veel, heel veel herrie aan mijn kop.

Keihard werken ook voor een mix van wereldmuziek en latin waar fans van beide genres nogal onwennig op reageerden. Maar we bouwden met zijn allen een zeer trouwe following waarvan de harde kern ons zelfs tot in Tsjechië en Italië achterna reisde. En dat was allemaal pre-social media tijdperk! Ik nam 10 jaar geleden afscheid en Laberinto (MySpace) werkte door en bracht nog vier albums uit. Zongen Spaans en Engels door elkaar en in co-productie met Osdorp Posse zelfs een Nederlands / Engelse cd (the World might Suck).

Onlangs kwam een nieuwe cd uit: Mask of a Thousand Faces. Met een nieuwe zanger, Ronnie Tuinman, nemen ze afscheid van zanger Raimundo Ceballos. Aan de ene kant erg jammer dat daarmee het Spaans in de teksten verloren gaat, aan de andere kant ben ik erg enthousiast over het diepe, vette hardcore stemgeluid van Ronnie. Wat gebleven is, is de mix van Latijns Amerikaanse ritmes met retestrakke metal die mij altijd zo aansprak. Ik ben niet de enige die blij stuiterend door de kamer gaat op deze plaat: LiveXS schreef een positieve review en bij Lordsofmetal zijn ze erg enthousiast.

Wat mij betreft gaat live muziek altijd boven opnames, en dat geldt zeker voor Laberinto. Hoewel dit zeer vuige opnames zijn, de ruwe randjes zijn eraan gelaten, sta ik toch het liefst in een popzaal naar echte mensen op het podium te kijken en beleef ik dat graag met een flinke groep anderen. Hou dus met mij de concert agenda in de gaten.

Laberinto’s Youtube kanaal.
Laberinto op Twitter
.

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.

One thought on “Muziektip: Laberinto – Mask of a Thousand Faces.”

Comments are closed.