Muzikale naamlozen: wist je dat je je eigen muziek niet vrijelijk mag gebruiken als je bij de Buma Stemra aangesloten bent?

                            Als je aangesloten bent bij Buma Stemra verlies je het recht om zelf met je muziek te doen wat je wilt! Je mag het dus niet meer ter download aanbieden of mashen met andere content (youtube video’s) of (laten) remixen. Op mijn eigen blog schreef … Continue reading “Muzikale naamlozen: wist je dat je je eigen muziek niet vrijelijk mag gebruiken als je bij de Buma Stemra aangesloten bent?”

                           

Als je aangesloten bent bij Buma Stemra verlies je het recht om zelf met je muziek te doen wat je wilt! Je mag het dus niet meer ter download aanbieden of mashen met andere content (youtube video’s) of (laten) remixen.

Op mijn eigen blog schreef ik al eens over de verhoudingen tussen Buma Stemra en Creative Commons, en over de manieren waarop bands internet in kunnen zetten om hun muziek te promoten.

 

Voor alle artiesten die in de ‘Long Tail’ wonen is juist dit hergebruik van muziek cruciaal voor het krijgen van bekendheid, boeken van optredens, faciliteren van doorvertelbaarheid. Nou zo kan ik nog even doorgaan. De starre houding van Buma Stemra zit de muziek in de weg. En nu kunnen we een petitie tekenen om te proberen ze ertoe te bewegen zich flexibeler op te stellen. Doe maar even en spread the word.

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.