Ontwikkel je eigen game voor CliniClowns

Amersfoort, 19 februari 2008 — De Stichting NLGD heeft een prijsvraag uitgeschreven voor alle gamers in Nederland. Zij kunnen voor Neuzenroode.nl, de interactieve online belevingswereld van Stichting CliniClowns Nederland, een nieuwe game ontwikkelen. Neuzenroode.nl is gericht op kinderen met een chronische ziekte en/of handicap. De nieuw te ontwikkelen game moet boeiend zijn voor kinderen tussen … Continue reading “Ontwikkel je eigen game voor CliniClowns”

Amersfoort, 19 februari 2008 —
De Stichting NLGD heeft een prijsvraag uitgeschreven voor alle gamers in Nederland. Zij kunnen voor Neuzenroode.nl, de interactieve online belevingswereld van Stichting CliniClowns Nederland, een nieuwe game ontwikkelen. Neuzenroode.nl is gericht op kinderen met een chronische ziekte en/of handicap. De nieuw te ontwikkelen game moet boeiend zijn voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar. Daarnaast moet het de communicatie en het contact tussen de kinderen bevorderen. De inschrijving is geopend tot 1 maart aanstaande – zolang de inschrijvingslimiet nog niet bereikt is – 7 maart is de uiterste inleverdatum voor het concept. Aan de Game Development Rally is een hoofdprijs ter waarde van 20.000 euro gekoppeld.

Neuzenroode.nl biedt afleiding aan kinderen met een chronische ziekte en/of handicap, op het moment dat zij daar behoefte aan hebben. Alleen zij hebben toegang tot deze besloten site. De uitgangspunten voor de site zijn beleving, contact, co-creatie, ontdekken en fantasie. Deze punten vormen ook de basis voor de nieuw te ontwikkelen game, zodat deze past binnen de site en de richtlijnen van CliniClowns. De sfeer van de nieuwe game moet verwonderend, fantasierijk en stimulerend zijn.

De ontwikkeling van een game gebeurt in een team van maximaal vier personen. Gevestigde bedrijven – bedrijven met meer dan vijf werknemers in dienst – zijn uitgesloten van deelname. Particulieren, zelfstandigen, studenten, instellingen, scholen en ondernemingen mogen allemaal meedoen. De minimum leeftijd voor deelname is zestien jaar. Een vak- en kinderjury zullen de inzendingen beoordelen en op basis daarvan een winnaar aanwijzen.

De uitreiking van de hoofdprijs vindt plaats op 19 juni tijdens het Industry Gala van het NLGD Festival of Games in Utrecht. De winnaar zal bekend worden gemaakt ten overstaan van de internationale gamesindustrie. De winnende game wordt vervolgens doorontwikkeld en geïntegreerd op Neuzenroode.nl.
Voor meer informatie over zowel de algemene als de technische richtlijnen en hoe in te schrijven voor deze competitie, klik hier.

Over Neuzenroode.nl

Neuzenroode.nl is een besloten online belevingswereld vol humor en interactie met andere kinderen en de CliniClowns. Neuzenroode.nl is opgebouwd uit vijf werelddelen waarin van alles te beleven is. Zo is er de Stad, het Strand, Fantasia, het Oerwoud en de Thuiswereld. Kinderen kunnen er webcammen en chatten met andere kinderen en clowns, zelf radio maken, met elkaar spelletjes doen, filmpjes kijken in de bioscoop en nog heel veel meer. Alle kinderen en clowns hebben hun eigen virtuele poppetje, een Neuzer. De Neuzer heeft allerlei functionaliteiten en is het middel om je te verplaatsen van het ene werelddeel naar het andere.
De inhoud van Neuzenroode.nl wordt dagelijks ververst. Daar zorgen een redactie, clowns en 10 Neuzers (kinderen die voor Neuzenroode.nl schrijven) voor. Nieuwe inhoud is ook te vinden op de Eigen Plek van de kinderen en clowns.
Voor meer informatie zie www.cliniclowns.nl of www.neuzenroode.nl" of bel naar (033) 469 90 40.

Over NLGD

De stichting NLGD is een Europees platform voor de Nederlandse game-industrie met als doel:
het verbeteren van het imago van de game-industrie door het maatschappelijk belang van gaming aan te tonen;
het verbeteren van het economisch klimaat rondom creatieve bedrijvigheid; en
een internationaal podium te bieden aan de Nederlandse en Europese gaming professionals.
De stichting NLGD doet dit door middel van de NLGD Updates, de NLGD website en het jaarlijks terugkerende Festival of Games. Het Festival of Games is de plek waar gameondernemers, wetenschappers, gameontwikkelaars, studenten en beleidsmakers elkaar ontmoeten. Het Festival laat zien welke belangrijke rol zowel entertainment als serious gaming in de wereld speelt. Dit jaar vindt het NLGD Festival of Games plaats van 14 tot en met 22 juni in het centrum van Utrecht.

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.