Ook Naamlozen bij Blog-Art?

[ingezonden]

Blog-Art. Wat is dat? Twee bloggers die op een dag beslissen; er is zoveel creativiteit in blogland aanwezig, zoveel mooie, inspirerende dingen zijn te zien, vaak alleen maar voor een bepaald publiek; familie, vrienden en daarbuiten? Het moet gewoon naar buiten!

Blog-Art geeft creatieve webloggers dát podium. Een écht podium. In Theater aan het Spui in Den Haag. Het Theater stelt het (ruime) foyer ter beschikking en ook de kleine zaal. Op vrijdag 9 oktober 2009 kun je daar terecht voor creativiteit, interactie en vermaak.

Uit de vier criteria; muziek, fotografie, video-art en tekst zullen bloggers laten zien wat zij kunnen. Er is op 9 oktober een middag- en avondvullend programma waarin webbloggers zullen spreken en dus lezingen zullen geven. O.a Erwin Blom zal spreken over De Kracht Weblogs en Bert Kommerij van de RVU zal zijn filmproject FlickRadio (een film gemaakt met flickrfoto’s) laten zien en erover praten. Ook zal er een forumdiscussie plaatsvinden tussen mensen van de Volkskrant, RVU en HollandDoc over wat de oude media moet met de nieuwe media.

Als je rondloopt zul je expo’s zien van fotografie en tekeningen, is er een mogelijkheid merchandise te kopen en kun je genieten van muziek. De bands The John Dear Mowingclub en CloudMachine zullen spelen en ook Inge van keklog.nl zal een akoestische banksessie weggeven. Ook het blogcabaretduo Les Canards zal een show weggeven met een item over bloggers en hun eigenaardigheden.

Het is een bewegend en vloeiend ‘iets’ , dit evenement. Er is ruimte om rond te lopen terwijl je de kans krijgt om interactief bezig te zijn. Er is veel video-art op beamers te zien, je kunt live internetten en je kunt elkaar ontmoeten. ‘Ben jij dezelfde als je avatar? Nee, je bent veel diverser in het echt!’

Het mooie, tot slot, is de beweging tussen de zogenaamde ‘professionele bloggers’ en de ‘amateurs’. Want is die scheidslijn niet eigenlijk heel dun? En wat dan nog?

Kortom, je moet dus ook erbij zijn! Juist als je meer wilt weten van weblogs, de meerwaarde ervan, om te netwerken, gezelligheid te zoeken en om ideeen en gedachten met elkaar uit te wisselen, dan ben je van harte welkom. Na 6 september zal de kaartverkoop van start gaan. Schrijf je nu alvast in voor de nieuwsbrief om te laten weten dat je erbij zult zijn en om het nieuws te volgen!

Tot daar!

Marco en Karin
initiatiefnemers
http://www.blog-art.nl

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.

4 thoughts on “Ook Naamlozen bij Blog-Art?”

  1. @neneh huh? Vergis je je of is het onaardig bedoeld? – Edit: je vergist je, je bent heel nie onaardig 😀 Het is in Den Haag. 🙂

Comments are closed.