Open Digital Village project – Ghana

Een oproep van naamloze Annemiek Nieborg: "In Winneba, Ghana, staat een universiteit met 7000 studenten. Er zijn te weinig computers (ongeveer 200) die internet krijgen van 1 enkele satelietschotel. Om de voorzieningen uit te breiden is er een pand gehuurd dat moet gaan dienen als IT centrum. Het centrum is niet alleen bedoeld voor de … Continue reading “Open Digital Village project – Ghana”

Een oproep van naamloze Annemiek Nieborg:

"In Winneba, Ghana, staat een universiteit met 7000 studenten. Er zijn te weinig computers (ongeveer 200) die internet krijgen van 1 enkele satelietschotel.

Om de voorzieningen uit te breiden is er een pand gehuurd dat moet gaan dienen als IT centrum. Het centrum is niet alleen bedoeld voor de studenten, maar is open van karakter. Tegelijkertijd dient het als opleidingscentrum in IT. Er moet les gegeven gaan worden in word, excel, internet, etc.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een draadloos netwerk dat over de hele breedte van het dorp moet gaan reiken. In Augustus hebben we daarom een roadshow georganiseerd om het centrum te promoten. Aanlsuitend zal de WSFII plaatsvinden (wireless summits for free information infrastructures).

Het project is dringend op zoek naar vrijwilligers die willen helpen het centrum vorm te geven, les te gaan geven, sponsorgelden te regelen, promotie te maken, etc. Het project gaat uit van www.onevillagefoundation.org

Mijn ervaringen met het centrum en Ghana kun je lezen op ghanapop.wordpress.com"

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.