Prachtig!! Poverty Requiem op basis van sociale overwaarde. Help jij ook mee?

25 NOVEMBER 2012
Eind november gaat er iets bijzonders gebeuren. In het kader van de Culturele Zondag in Utrecht (tevens het startsein van de landelijke Week van de Armoede) zullen 120 mensen middenin Hoog Catharijne ten overstaan van het winkelend publiek het Poverty Requiem ten gehore brengen.

Armoede verklankt
In het Poverty Requiem worden de verschillende manieren waarop armoede zijn uitwerking heeft op de mens verklankt. Het lijden, de woede, de rouw, de humor en de hoop worden hoorbaar en voelbaar via muziek. In 2000 beloofden de 189 lidstaten van de Verenigde Naties om binnen vijftien jaar de armoede in de wereld flink terug te dringen. In 2007 werd het Poverty Requiem wereldwijd meer dan 53 keer uitgevoerd om iedereen erop te wijzen dat de termijn voor het houden van die belofte half verstreken was. Met het einde van 2012 in zicht willen we het Poverty Requiem weer laten klinken. Omdat armoede de wereld nog niet uit is en de millenniumdoelen bij lange na nog niet behaald.

Sociale overwaarde
Deze uitvoering van het Poverty Requiem zal anders dan anders tot stand komen. Een uitvoering van deze omvang kost doorgaans 10 tot 15 duizend euro. Dat geld is er niet. Toch gaat deze uitvoering er komen. Omdat we dat willen, omdat we er zin in hebben en omdat we geloven dat het ook anders kan. Met de hulp van mensen en organisaties die met ons mee willen denken en doen. Met wat zij in huis hebben.

Durftevragen
Nee hebben we en ja kunnen we krijgen. Als we vragen waar we naar op zoek zijn. Dus vandaar een wensenlijstje. Dit is wat we nodig hebben. Ben of ken jij iemand die ons met iets van deze lijst kan helpen? Bel of mail mij via 06-46120474 of povertyrequiem2511@gmail.com.

Hier vind je ons wensenlijstje.

Meezingen? Dat kan! Geef je op via deze link: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dFBWWDRsZEVsRE5mLUltODM4dm1iX1E6MQ

Weten hoe het klinkt? Kijk hier voor audiovoorbeelden en de partituur. http://www.associatief.nl/poverty-requiem/

Facebook Zoek op ‘Poverty Requiem Nederland’

Marrije Prins / Madame Primula

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.

6 thoughts on “Prachtig!! Poverty Requiem op basis van sociale overwaarde. Help jij ook mee?”

Comments are closed.