Social Media Buddies gezocht!

1%CLUB (1procentclub.nl) is dé online marktplaats die mensen met slimme ideeën in ontwikkelingslanden verbindt met mensen, geld en kennis over de hele wereld. Duurzame projecten die overal in de wereld de zelfredzaamheid van individuen stimuleren en de levensstandaard verhogen. Projecten op de 1%CLUB website hebben drie dingen nodig om van start te kunnen gaan: kennis, geld of tijd. Je kiest zelf hoe, wanneer en met hoeveel je wilt deelnemen. De mensen achter de projecten die jij ondersteunt, houden je op de hoogte over de voortgang. Een onderdeel van de 1%CLUB zijn de zgn. 1%COACHES. Dit zijn vrijwilligers die met hun kennis een project begeleiden bij het uitwerken van hun plannen, online plaatsen van hun project en bij de stappen daarna. Deze coaches hebben allemaal een weekend lang een training ondergaan over de 1%CLUB en hoe een project te coachen. Een belangrijk onderdeel van de 1%CLUB is sociale media; direct, authentiek en zonder omwegen laten zien waar je mee bezig bent en waar je voor staat. Binnen de ontwikkelingssamenwerkingsector wordt de 1%CLUB gezien als een van de voorlopers op dit gebied in Nederland.

Naamlooz helpt 1% Club bij het vinden van 1% Social Media Buddies!

Om projecten en 1%COACHES ondersteuning te geven rond social media beginnen we de 1%Social Media Buddies. De rol van de 1%Social Media Buddy is ondersteunend: projecten en hun coaches kunnen bij een 1%Social Media Buddy terecht voor hands-on hulp en advies. De 1% Social Media Buddy zet zijn eigen netwerk in daar waar nodig. Als je 1% wilt DOEN, waarom zou je dan niet je uitgebreide kennis en netwerk delen met een concreet ontwikkelingsproject? Het idee van de 1%Social Media Buddies is nieuw. We starten met 20 social media specialisten die 1% van hun tijd inzetten. Denk aan zo’n 2 tot 4 uur per week. De concrete invulling willen we samen gaan bepalen.

Wat gaan we concreet doen?

We zoeken 20 mensen die verstand hebben, actieve gebruiker zijn en goed kunnen helpen bij het gebruik van Social Media. Op maandag 22 november komen we om 16:00 uur bij elkaar in Seats2Meet Utrecht., met deze 20 enthousiastelingen. Naast een introductie over de 1%CLUB gaan we brainstormen over de invulling van 1%Social Media Buddies. Dit duurt tot 18.00 uur.

Hierna volgt een korte break met hapjesbuffet. Aansluitend is er een sessie over de 24 UUR ACTIE plaatsvinden. Begin december zullen zo’n 20 vrijwilligers 24 uur lang allerlei activiteiten uitvoeren om de 1% Projecten te ondersteunen. Zo’n 20 mensen die hier al mee bezig zijn komen op 22 november bij elkaar. Je kan dus meteen je expertise als 1% Social Media Buddy inzetten: maak een match en zet je expertise direct om in concrete acties! Deze 24 UUR ACTIE sessie duurt van 19:00 uur tot 20:30 uur. Moet jij er absoluut bij zijn? Laat iets weten bij Niels of Sanne, en we houden je op de hoogte. Wees er snel bij, we willen beginnen met maximaal 20 Buddies. Hieronder een videocompilatie van de eerste 1% Club 24 Uur Actie.

Meer 1% Club:

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.

One thought on “Social Media Buddies gezocht!”

Comments are closed.