State of the Image 2007, 3 t/m 8 september, Arnhem

State of the Image 2007 3 t/m 8 September rondom het Roermondsplein in Arnhem Tijdens de schemering meert een vloot historische schepen af aan de Rijnkade. Rond het Roermondsplein installaties, films, lezingen, feesten en een VJ-workshop. De slag om Arnhem in een bunker op De Terp. Kan iedereen pakkend beeld maken? Een onbekende zangeres uit … Continue reading “State of the Image 2007, 3 t/m 8 september, Arnhem”

State of the Image 2007

3 t/m 8 September rondom het Roermondsplein in Arnhem

Image003

Tijdens de schemering meert een vloot historische schepen af aan de Rijnkade. Rond het Roermondsplein installaties, films, lezingen, feesten en een VJ-workshop. De slag om Arnhem in een bunker op De Terp.

Kan iedereen pakkend beeld maken?

Een onbekende zangeres uit Oosterbeek wordt in één klap wereldberoemd door YouTube. Een powerpointpresentatie schokt de hele wereld. Kan iedereen pakkend beeld maken? Accepteren we slechtere techniek als de inhoud ons interesseert?

Stichting AV Platform Arnhem organiseert dit jaar voor de derde keer het festival State of the Image. Lag bij de vorige edities de nadruk vooral op de techniek, nu gaat het om de beeldcultuur. De technische mogelijkheden nemen toe, de bereikbaarheid van nieuwe middelen wordt groter. Voor de één een aantasting, voor de anden een verrijking met ongekende mogelijkheden. Dit levert nieuwe helden en verliezers op. Wat is de staat van de beeldcultuur in een tijd waarin de professional en amateur veel beeld produceren?

Producties van de jongste generatie professionals | YouTube riool tevens rijkdom | Kunstfilm in de openbare ruimte | Krappe productietijd, beperkte middelen, pakkend beeld

Stichting AV Platform Arnhem heeft ten doel het initiëren, organiseren en faciliteren van
activiteiten op het gebied van audiovisuele kunst, media en technologie en voorts al hetgeen hiermee rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn,
alles in de ruimste zin des woords.

Meer informatie staat op de website van State of the Image.

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.