Wat betekent solidariteit voor jou? Uitnodiging voor dialoog, pitches en borrel.

Dit is een uitnodiging voor een bijzondere bijeenkomst.

Het zal bijna niemand ontgaan zijn dat er wereldwijd pleinen “bezet” worden door tentenkampen waar mensen “tegen hoe het nu gaat met de wereld” zijn. Er is zacht gezegd een zeer gevarieerde beeldvorming van deze beweging. Maar één ding is duidelijk: zij verwoorden een gevoel dat het met de wereld slecht gesteld is, dat zaken niet eerlijk verdeeld zijn en en dat dingen anders zouden moeten. Een gevoel waar velen van ons zich wel in herkennen.

Vanuit de occupy* kampen is een beweging aan het ontstaan die de tenten uit, en de wereld in beweegt. Die het momentum van occupy wil omzetten in een positieve bijdrage aan de samenleving en die mensen die al met positieve verandering bezig zijn, zichtbaar wil maken en wil verbinden. In Amsterdam heeft dit initiatief de voorlopige werktitel “occupy yourself’.

Onder deze vlag organiseren Lennard Duijvestijn en Sanne Roemen op vrijdag 9 december een dialoogmiddag met na afloop een Naamlooz borrel**.

De dialoogbegeleiders zijn opgeleid door Stichting Nederland in Dialoog en leiden het gesprek volgens een vier-stappen dialoogmethodiek. Bij deze methode zijn persoonlijk ervaringen het uitgangspunt voor het formuleren van een visie op “hoe het beter kan” en vooral “wat kan ik morgen al doen om hieraan bij te dragen”***.

De vraag waar wij ons over buigen tijdens de dialoog is: “wat betekent solidariteit voor jou?”.

Na de dialoog geven we een half uur lang aan initiatieven die met positieve maatschappelijke verandering bezig zijn de gelegenheid zich te presenteren middels een speedpitch van 2 minuten. De pitches zijn “naked”: je hebt geen presentatiemiddelen en moet het helemaal van je verhaal hebben.

Inloop: 14.15
14.30 – 16.30: Dialoog
Er zijn maximaal 22 plaatsen voor de dialoog. Meld je daarom uiterlijk woensdag 7 december aan via http://www.eventbrite.com/event/2591396938

Bij het vervolg van de middag kan je gewoon aan komen schuiven:

16.30: pitches
ca 17.00 borrel

Locatie: The Hub Amsterdam
Routebeschrijving:
http://amsterdam.the-hub.net/public/contact.html

Kosten: deelname aan de dialoog is gratis.
Je betaalt je eigen koffie / thee / fris (2 euro) en je drankjes bij de borrel.
Let op: alleen cash!

We zien ernaar uit je te verwelkomen!

Hartelijke groet
Lennard Duijvestijn en Sanne Roemen

*Over occupy http://www.occupyamsterdam.nl/ en http://www.sanneroemen.nl/wat-is-er-niet-duidelijk-aan-wij-zijn-de-99/

**Over Naamlooz (http://naamlooz.nl/zwerflooz/): Naamlooz Amsterdam is sinds september ’11 daklooz. Aangezien Naamlooz altijd een zeer laagdrempelig event is en er vaak veel mensen op af komen die met positieve verandering bezig zijn sluiten wij ons deze tweede vrijdag aan bij Occupy Yourself.

*** Over Nederland in Dialoog:

dialoog, mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek te brengen. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van kennis over elkaar en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen en werken. Herman Wijffels zegt hierover: “Veel meer dan via discussie en debat, waar veelal het eigen gelijk voorop staat, kan met dialoog gewerkt worden aan gedeelde opvattingen en draagvlak voor de grote maatschappelijke veranderingen die nu aan de orde zijn. De Dag van de Dialoog leert mensen met deze methode te werken en levert daarmee een uiterst waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving.”.
http://www.nederlandindialoog.nl/Over-Nederland-in-Dialoog/

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.

2 thoughts on “Wat betekent solidariteit voor jou? Uitnodiging voor dialoog, pitches en borrel.”

  1. Het is dat ik 9/12 een dtv-sessie geef anders was ik graag gekomen. Daarna uit eten met een dierbare vriendin die ik al veel te lang niet gezien heb dus helaas ook geen tijd voor de borrel. Heel veel plezier in iedere geval. Goed initiatief!

Comments are closed.