Winterlooz – helden spektakel op 10 februari

Dames en Heren!

Onder hevig tromgeroffel presenteert Naamlooz dit jaar het helden spektakel, een bizarre onderneming; Winterlooz!

Op vrijdag 10 februari gaat Zwerflooz op reis naar het einde van de wereld! We noemen deze editie geheel in stijl Winterlooz en reizen af naar het aller aller noordelijkste puntje van Nederland, naar Noordpolderzijl. Aldaar bevindt zich ‘t Zielhoes, een bijzondere plek voor bijzondere mensen.

Pak je koffers en reis een weekend af naar Groningen. Of kom alleen de vrijdagavond. We nodigen je uit voor het avontuur. Neem mensen mee voor de betere gesprekken onderweg. Of ga liftend naar Groningen, het zijn maar wat suggesties.

Het zal een Naamlooz zijn als vanouds, met dit keer heerlijke stamppot. In de middag maken we een wandeling, met verrassing!

Het concept is simpel, je meld je in de reacties hieronder aan met je contactgegevens. Via de e-mail krijg je dan ook de laatste reacties in je inbox. Zo organiseren we de aanmeldingen voor het stampotbuffet en kan iedereen onderling liften regelen.

 • Waar:
  ‘t Zielhoes in Noordpolderzijl (het adres is Zijlweg 4 in Usquert; route en website)
 • Wanneer:
  Vrijdag 10 februari 2012

  • Om 13:30 kun je deelnemen aan de wandeling, vanuit Usquert (welkom vanaf 13:00 uur, kijk hieronder voor meer informatie)
  • Om 17:00 begint de Naamlooz
  • Om 13:00 uur en om 16:30 uur verzamelen auto’s die vanuit Groningen nog iemand kunnen meenemen zich bij het centraal station in Groningen. Als jij zo’n auto bent, hang dan een sjaal/muts/handschoen aan je antenne en vermeld in de reacties hieronder dat je langs het station rijdt. Mensen die mee willen rijden, neem zo mogelijk contact op met iemand met wie je mee wilt rijden, voorkom teleurstellingen.
 • Aanmelden:
  Meld je hieronder aan door een reactie achter te laten. Anderen kunnen dan zien dat je komt en eventueel contact opnemen om te vragen of je mee wilt rijden. Houd de reacties in de gaten om te zien of er een lift tussen zit voor jou of om te zien of jij nog iemand kunt helpen met een lift.
 • Kosten:
  Drankjes zijn voor eigen rekening. Het stamppot buffet kost 20 euro per persoon. Als je hieronder aangeeft met naam een aantal mensen dat je komt meld je je ook hiervoor aan. Als je wel komt en geen stamppot wilt vermeld dan ‘geen stamppot‘ in je reactie. Als er te weinig aanmeldingen zijn is er geen buffet maar wel stamppot. Tot 3 februari kun je je afmelden, daarna ben je de kosten voor de stamppot verschuldigd (tenzij het onderling wordt opgelost).
 • Wandeling (vertrek van uit Usquert):
  Voor de wandeling ben je vanaf 13:00 uur welkom in het dorpje Usquert. Op het adres Boermanjeweg 9 (kaart en route), bij Greetje Antiek. Alhier wacht het onbekende, een reis terug in de tijd en de bizarre realiteit van Noord Oost Groningen. Van 13:00 tot 14:00 drinken we koffie, zorg dat je op tijd aanwezig bent als je wilt wandelen met een warme buik:)
  Daarna wandelen we naar het einde van de wereld en eten daar stamppot en gooien een fles in zee. De wandeling is ongeveer 5 km, zorg dat je goed aangekleed bent! Het is heel koud en op het vlakke Groninger land is de gevoelstemperatuur bij een vlaagje wind al gauw een aantal graden lager.
  Als je mee gaat wandelen, dan kun je je auto gewoon in Uskwerd laten staan, we richten een pendeldienst in.

Let op! Vul je e-mail adres hieronder twee keer in, één keer in de invulbox om op de hoogte te blijven én één keer in je bericht om onderling contact op te kunnen nemen. Vervang in het bericht zelf de @ door [at] om spam te voorkomen.

Met een winterse groet van,
Noor, Kristof, Sanne, Nadja en Chiel

Voor vragen kun je contact opnemen met Chiel (chiel[at]elvenstone.com).

 

40 thoughts on “Winterlooz – helden spektakel op 10 februari”

 1. Ik ben er bij en zal even een aanmelding voor doen:) Ik ga met de auto vanuit Groningen en rijd om 13:00 uur langs het station. Ik heb één of twee plekken beschikbaar.
  Neem wel contact op voor een lift; chiel[at]elvenstone.com.
  (En ik eet stamppot mee, dus daarover vermeld ik verder niets in mijn aanmelding)

 2. Ik ben erbij met een kleine slag om de arm. Ik weet nog niet met wat voor vervoer ik kom dus ik kan ook nog niet zeggen of ik liftplekken heb.

 3. Natuurlijk! Samen reizen naar het einde van de wereld. Reis graag met je mee Chiel en blijf t liefst het hele weekend in Groningen ; )

 4. Dat beloofd een bijzondere tocht te worden, heb er zin an! Als ik tegen die tijd een auto heb zal ik uiteraard een lift aanbieden (vanuit Den Haag) en anders openbaar vervoer…en maak ik graag zelf gebruik van een lift.
  Fijn!

 5. Ohhh ja! Het einde van de wereld. Waar wij de stilte gaan verstoren? Dat lijkt me wel wat 🙂

  Ik ben nooit zo heel goed in me heel erg vast leggen voor dit soort dingen. Maar ik ga hard m’n best doen om erbij te zijn!

 6. Jaaaaa! Lijkt me heerlijk om in ‘t zielhoes te vertoeven met allemaal lieve Naamlozen. Ik ga op vrijdag heen en zaterdag terug (als ik ‘n slaapplek kan vinden) en neem graag naamloze lifters m/v mee natuurlijk!

 7. Ik ben er bij, lijkt me te gek. Ik ga met de auto vanuit Gasselte en rijd om 13:00 uur langs het station in Groningen. Ik heb denk ik wel twee of drie plekken beschikbaar.
  Neem maar contact op voor een lift (contact[at]janvaessen.nl). Zal in ieder geval wat om mijn antenne binden.

 8. Ik heb er nu al veel zin in iedereen weer eens te zien, maar weet nog niet 100% zeker of het me lukt. Staat in elk geval genoteerd. erik[at]e-rik.nl

 9. Oh, ik zie het al. Dit gaat leuk worden 🙂
  En ik kan mensen meenemen vanaf Leeuwarden.

 10. Goed idee! Weet niet of het mij lukt. Plannen is in deze tijd van het jaar altijd lastig. Maar als ik ga, dan rijd ik en kunnen er zeker een aantal passagiers mee. Ik woon ook vlak achter NS.

 11. Hi Chiel en Kristoff.

  Bedankt voor de uitnodiging. Ik ga even kijken of het gaat lukken met vervoer etc. en eventueel een slaapplek. Op zaterdag zou ik dan terug rijden. Suggesties zijn welkom!

  Mocht ik gaan ik vertrek vanuit de buurt van Hoorn.. en weer terug over de afsluitdijk..

  Groet, Michelle

 12. Lieve mensen uit het noorden,

  Ik kom jullie graag vergezellen. Ik weet nog niet precies hoe, wat wanneer en vervoer etc maar dat komt wel goed. Ik ben de week ervoor op wintersport dus dan ben ik slecht bereikbaar. Denk dat ik het ook wel leuk vind om een nachtje in het noorden te blijven dus mocht iemand nog een suggestie hebben of horen dan weten jullie me te vinden.

  Heel veel liefs aan iedereen,
  Bas van Ginkel
  bas [a] ivyone.nl

 13. Ha allemaal!

  Ik kom ook! Super leuk!
  Weet nog niet hoe, ik denk met de trein uit Utrecht, en dan dus waarschijnlijk die van 10:21, voor wie mee wil: kamilla [at] kamillahensema.nl
  Maar misschien ben ik ook al wel in Groningen, dus altijd slag om de arm 😉

  Liefs en tot dan! Kamilla

 14. Wow! wat een mooi initiatief weer!

  Ik ga proberen erbij te zijn. Als ik kom, rij ik met de auto vanuit Amsterdam met ruimte voor 1 passagier. Meerij interesse ? Vind me op Twitter – @jrf_nl

 15. jaaaaa, leuk! Ik wil ook! 🙂
  Ik heb maar een klein dopje van een auto, maar voor mensen die het niet erg vinden om niet heel luxe te reizen kunnen er drie mee vanaf Groningen.
  Even belangrijk ding voor de meerijders, ik blijf niet slapen.
  maaikebosz@gmail.com

 16. jippie!
  Noordpolderzijl. In een bijzondere tijd was het mijn epicentrum en nu één van die bijzondere pleken op aarde. Hoe vaak ben ik er naar toe en vandaan gelopen, gefietst en gevaren.

  auto.
  Ik ben er een, komend uit Oosterzee/Lemmer. 4 plekken vrij. Wandeling ga ik niet redden, 16.30 bij het station Groningen wel. Kan ook een omweg via Emmeloord aanbieden (voor reizigers via bijvoorbeeld Zwolle gaat een interliner direct naar Emmeloord. handig.)
  anne [at] stilzo.nl

  mijn eerste Naamlooz ontmoeting. eindelijk!
  en dan ook nog in ‘t Zielhoes. jippie!

 17. mmmm, ja goed plan en een goede poging om wat winter toe te voegen aan dit winerloze jaargetijde. Ik kom uit Friesland. Laat me weten als je mee wilt rijden. Plaats voor 2.
  ik kan je ook meenemen vanuit t station in Leeuwarden. Als er tekort is aan vervoer kan ik via het Groninger station rijden, anders rijd ik ‘bovenlangs’.
  Tot Dan en Groetnis
  Ineke

 18. Ik ben van de partij! Ik wil heel graag met iemand meerijden. Ik bel eerst even rond of er iemand via Utrecht of Groningen komt en anders kijk ik of iemand alhier nog plek heeft!

  salih_kilic1986 apestaart yahoo puntt com

 19. Slapen,

  beste mensen, ik ben de beste plekjes aan het uitzoeken om te blijven slapen, in het hoge noorden later deze week meer nieuws en uitsluitsel 🙂
  En voor mensen die dat nog dachten. Vervoer is in geen enkel opzicht een vraagstuk. geeft het door.
  Kristof

  en zelfs bob Dylan wist er te komen:
  Albert Hogeveen, wie kent hem niet, vertelde mij een tijdje terug een fantastisch verhaal. Bob Dylan, dé Bob Dylan, bracht tijdens Europese tournees wel eens een bezoekje aan de provincie Groningen. Dan ging de beroemde Amerikaanse singer/songwriter fietsen in de buurt van Aduarderzijl.
  Dat deed de man omdat hij het hier zo mooi vond. De streek, het landschap, deed hem denken aan waar hij vandaan kwam (Duluth, Minnesota).
  Nu had en heb ik geen reden om aan de woorden van Hogeveen te twijfelen, maar het klonk bijna te mooi om waar te zijn.
  Tot ik vrijdag met een goede kennis in café De Drie Uiltjes zat. Die kennis was een doorgewinterde Dylan-fan en ik vertelde hem wat ik van Hogeveen gehoord had.
  Hm, zei hij.
  Daarop kwam een nog mooier verhaal.
  Henk Scholte, onze Henk Scholte, stapte eens een kroeg binnen in Noordpolderzijl.
  ‘Hou ist?’, vroeg Henk aan de waard.
  ‘Rustig’, was het antwoord, ‘d’r zit allennig n gekke Amerikoan aan de bar kovvie te drinken.’
  Waarop de blik van Scholte richting hoek van de bar ging en hij bijna een hartverzakking kreeg.
  Bob Dylan.
  Een gulden regel in de journalistiek is dat je pas kunt publiceren als een verhaal door drie onafhankelijke bronnen wordt bevestigd. Nu had ik Henk en Albert kunnen, moeten, bellen, om, het nog eens te verifiëren, mar ik ben daar gek. Stel dat ze ontkennen. Ik weet genoeg. Het kan niet anders of dit is waar.
  Overigens: zoals het mij verteld werd, was de waard van die kroeg in Noordpolderzijl niet echt onder de indruk.
  Henk Scholte: “Waist doe wel wel dat is??!! Dat is Bob Dylan!!!”
  Kroegbaas: “Dat kin mie hallemoal niks schelen. As hai zien koffie moar betoalt.”

  Het liet mij evenmin los en ik dacht, laat ik het Bob gewoon vragen. Er is een officiële site, met een e-mail adres ( foggy@bobdylan.com ) en wie niet waagt, die niet wint. Het duurde even, maar verdomd, ik kreeg een mailtje terug:

  Dear, Mr. Herman Sandman,
  The story is correct, though it happened quite a few years ago, in the early nineties maybe. We had a concert in the City of Groningen. Somebody knew I was fond of biking and that the area, which you call highland, was like the landscape around my hometown, Duluth, Minnesota. I remember names like Usquert, Stitswerd, Zandeweer. We drank coffee in a café, with a strange owner. He just sat there. But you know, I liked it, because it was the first place where people didn’t gaze at me. When paying my coffee I had the funny feeling that he didn’t trust me at all, not knowing who I was. And you are right: a white bearded man came in. He looked like a fifty year old Jezus with a hangover. It was a druïde, I guessed. But the strangest thing happened the next day, when we were in a place called Beecham (is that correct?). We entered a bar and there was David Crosby… Very weird.
  With respect, Bob.

  Dear Mr. Dylan,
  The white bearded man was Henk Scholte. He is a famous storyteller and folksinger, in a band called Törf. That is not Beecham, but Veendam, famous fot its Jugendstil-houses. The name of the café was ‘t Aaierdoppie. It doesn’t exist anymore. The bartender who looks like a twin brother of David Crsby is Bé Wever.

  Herman Sandman

 20. Joehoee!! Zo blij, want ik ben er ook bij 🙂

  Ik rij naar verwachting met Michiel Wijgmans mee in de auto vanuit Leeuwarden. Er kunnen nog 2 mensen bij.

  Tot op 10 februari!

 21. Heeey hallo 🙂

  Kunnen jullie nog iets meer vertellen over de precieze plannen? Ben benieuwd! En het Hoge Noorden is altijd goed 🙂

  Liefs,

  Welmoed

 22. Winterlooz. Ja, daar wil ik bij zijn. Voor de wandeling en de stamppot.
  Ik ga met de trein, of met de auto. Als er carpoolers zijn die vanuit Zwolle mee willen rijden, dan wordt het de laatste optie. (info @ sonjavandersar.nl)
  Kristof, briljant verhaal!!!! Ik moest meteen denken aan de Groninger Bill Mensema, een fervent liefhebber van Dylan, die het boek ‘Fietsen met Bob Dylan’ schreef… zocht ik het net op, blijkt dat ie het baseerde op dit verhaal. Grappig toch.
  Tot de tiende!

 23. Dag Welmoed,

  Leuk dat je overweegt te komen!
  Ik principe kun je alle info hier vinden, in de uitnodiging en in de reacties. Eerdaags komt Kristof nog met een kleine update over slaapplaatsen en over de wandeling.
  Wat zou je nog willen weten?

 24. Vandaag is een belangrijke bijeenkomst bevestigd waar ik mede gastvrouw voor ben. Ik moet dus tot mijn verdriet verstek laten gaan.

 25. Dwalen over de zeekralen, zwerf! Grote kans dat ik de 10e nog ergens tussen Brussel en Groningen dwaal, maar als het lukt schuif ik graag aan bij de stamppot in het Zielhoes.

 26. Slapen

  beste Winterlozen. Mochten jullie willen slapen in het barre Noorden hieronder de tips.

  http://www.lentemaheerd.nl/boertel–logeren 12km boertel 7 kamers apart te huren voor 75 Euro per kamer (37,5 pppn) valt wat te regelen met een groepsboeking (Leuk met zijn allen )

  stee en stoetje http://www.steeenstoetjewarffum.nl 27 Euro pppn warffum (7m) met station

  huis te usquert: http://www.huisusquert.nl/index.php?id=10 80 euro, 2 personen in Usquert (5 km) met station

  eisingeheem http://www.eissingeheem.nl/ 4 personen, heel weekend 160 Euro, te Zandeweer, direct naast doodstil (11 km)

  de witrokken te warffum http://www.witrokken.nl/index.htm11km 2 personen: 1 nacht € 70,- ook 4 persoons gastenverblijf

  http://bedandbreakfast.bbnl.nl/uptodate/Usquert/ (nog uit te zoeken)

  http://www.lentemaheerd.nl/boertel–logeren 12km boertel 7 kamers apart te huren voor 75 Euro per kamer (37,5 pppn) valt wat te regelen met een groepsboeking

  http://www.lentemaheerd.nl/boertel–logeren 12km boertel 7 kamers apart te huren voor 75 Euro per kamer (37,5 pppn) valt wat te regelen met een groepsboeking http://www.lentemaheerd.nl/boertel–

 27. Hallo,

  We hebben iedereen die zich heeft aangemeld een bevestiging gestuurd en informatie over de wandeling. In de uitnodiging hierboven is deze informatie ook bijgevoegd. Heb je op het laatste moment vragen, kun je het niet vinden of wil je je nog aanmelden, bel dan met mij; 0612198018.

  Groet,
  Ook namens Kristof, Noor en Nadja,
  Chiel

 28. Jaa Ut giet oan! Vrijdag rond 10.00 uur vertrekken we met het stalen ros uit ‘s-Hertogenbosch richting Noordpolderzijl. Ik heb nog twee plaatsen in de auto over, dus wie met Truong en mij wil meerijden is meer dan welkom! Mail (naddie@wxs.nl) of bel 06-20034562 mij dan even.

 29. Het leek me al gaaf, maar dat verhaal over Bob Dylan trok me over de streep – thanks Kristof! 🙂

  Zoek nu nog twee zetels in voertuig, heen einde van de middag en terug… pvanaalst [at] gmail.com

 30. Liever winterwandelaars.
  Inmiddels is het zeker niet winter-loos en langdurig snot en rochel, veroorzaakt door de kou, maakt dat ik morgen niet meeloop en niet meeeet.
  Zo spijtig om julie niet te spreken, te zien en bij te praten.
  Naast de kachel, met heerlijke koffie en thee, chocolade en, solidair als ik ben, boerenkool als avondmaal, volg ik jullie op de voet, in gedachten!
  Have fun, enjoy, houdt van elkaar en graag tot de volgende keer!
  Ps. Als ik gekomen zou zijn had ik graag wat voorgelezen uit ThisIsTheAnd van vader en zoon Van Doorn. Aanbevolen voor winterlosers!

  Leafs fan Ineke

 31. Hey Ineke,
  Wat jammer dat je nog steeds ziekjes bent. Dan maar lekker onder de wol inderdaad. Ik zal aan je boerenkool denken als ik de mijne opschep!
  Beterschap gewenst,
  En een dikke knuffel!

 32. Yep. Koffertje gepakt, warm spul aan, nog ff tanken en dan komt de hybride solo-expeditie vanuit Brabant naar Noordpolderzijl.
  tot straxx en goede reis allemaal!

 33. Hallo beste mensen,

  Is er ook de mogelijkheid om alleen voor de naamlooz-borrel te komen? Ik ben vanmiddag toch in Groningen en wellicht dat ik even kom buurten. Even zien dan hoe dat uitkomt.

  Groetjes,
  Jeroen

 34. Dag Jeroen,

  Dat is zeker mogelijk! Tot vanavond!?

  Groet,
  Chiel

Comments are closed.