Zaaltjeszoeker.nl, een initiatief van Naamloze Marijke Krabbenbos

Vast voor jou ook wel eens handig: www.zaaltjeszoeker.nl.Naamlooze Marijke Krabbenbos verdient haar geld met het verzinnen van ideeën voor anderen. Maar soms heeft ze zelf een goed idee waar niemand anders iets mee doet. Dan doet ze het maar zelf. Een site om leuke, kleine zaaltjes te vinden was zo’n idee.Marijke “Ik wil juist de … Continue reading “Zaaltjeszoeker.nl, een initiatief van Naamloze Marijke Krabbenbos”

Vast voor jou ook wel eens handig: www.zaaltjeszoeker.nl.
Naamlooze Marijke Krabbenbos verdient haar geld met het verzinnen van ideeën voor anderen. Maar soms heeft ze zelf een goed idee waar niemand anders iets mee doet. Dan doet ze het maar zelf. Een site om leuke, kleine zaaltjes te vinden was zo’n idee.
Marijke “Ik wil juist de wat kleinere, bijzondere zaaltjes bij elkaar brengen; de zaaltjes die je niet via Google of grote commerciële locatiesites vindt. De locaties die zaalverhuur niet als primaire business hebben.”

Het uitgangspunt van de site is "voor en door gebruikers", dus iedereen kan zaaltjes aanleveren en recensies over de bezochte zaaltjes schrijven. Deze info wordt gecheckt en geredigeerd en gaat dan pas on-line. De site is geïnspireerd op de restaurantsite www.iens.nl

De site is sinds 4 juni 2007 live en NRC Next heeft er al spontaan een artikeltje aan gewijd. Ook kon Marijke al haar verhaal doen op BNR nieuwsradio.

Marijke heeft een paar vragen aan de Naamloozers:
1. Weet je nog een zaaltje dat er niet op staat? Tip haar dan via het tip-formulier op de site (per mail mag ook natuurlijk).
2. Ben je onlangs in een zaaltje geweest dat er al wel op staat? Geef er je mening over via de site.
3. Heb je contacten in de media die van nut kunnen zijn voor de verdere publiciteit van deze site?
4. Nils Roemen kwam met het idee voor een andere handige zoek-site die we met elkaar kunnen vullen, een zoekmachine voor fijne werkplekken in openbare ruimtes. Kenmerken zijn dan aanwezigheid WIFI, kwaliteit koffie en broodjes, breedte tafels en aanwezigheid stopcontacten en natuurlijk de vriendelijkheid van het personeel. Vind je dat ook een goed idee en weet je een betere naam dan openbarewerkplekmetgoedekoffiezoeker.nl ? Laat dan hieronder een reactie achter. Misschien maakt Marijke dan binnenkort een variant op de zaaltjeszoeker.

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.

3 thoughts on “Zaaltjeszoeker.nl, een initiatief van Naamloze Marijke Krabbenbos”

  1. Wat een goed idee! En wat ziet de site er lekker fris uit. Ik ga hier vast veel gebruik van maken en hoop dat het zich snel vult. Ik zal ook zelf bijvoegen als ik iets tegenkom. Wel een opmerking. Ik ging even testen op A’dam en toen kreeg ik bij de zoekbeperking ‘max 10’ toch een aantal zalen die voor grote groepen van 40, 50 waren.

    Ik hoop ook dat er veel google-ads bijkomen, dan verdien je er ook nog wat aan.

    Isabelle

Comments are closed.