Zaterdag 27 november derde editie van UZ in Utrecht: 
UZ brengt vraag en aanbod voor een betere wereld samen

Op zaterdag 27 november vindt van 12.30-16.30 uur in Utrecht voor de derde keer UZ plaats, hét evenement dat mensen en organisaties bij elkaar brengt voor een betere wereld. UZ is er voor mensen die hun tijd of kennis willen delen voor een betere wereld maar niet weten hoe, wat of waar en voor organisaties of mensen met ideeën die vrijwilligers of input zoeken. UZ is gratis en voor iedereen toegankelijk. Locatie van het event is Seats2Meet in Utrecht (Hoog Catherijne). Aanmelden is mogelijk via www.jijbent.uz.

UZ is een uniek concept dat alweer zijn derde editie beleeft. De dag vindt plaats volgens het Open Space principe. Dat betekent dat de agenda ter plekke wordt bepaald op basis van de input van de aanwezigen. Op UZ kom je iets brengen of halen. Alle aanwezigen kunnen hun vraag of aanbod ‘pitchen’ op de marktplaats, vervolgens kunnen alle bezoekers zelf kiezen waar ze bij aanhaken. Zo konden deelnemers tijdens de eerste edities van UZ bijvoorbeeld meedenken over het ontwerp van een game voor een project in Colombia, de beste plek voor zonne-energie in Kenia, een opvallende actie om naamsbekendheid te creëren of een plan om vrijwilligers te werven voor een organisatie in Nederland. Ook was het, dankzij het spontane aanbod van diverse aanwezigen, mogelijk om een workshop te volgen over het schrijven van persberichten, social media of fondsenwerving. Nieuw is deze keer dat mensen van tevoren via de website www.jijbent.uz al hun vraag of aanbod kunnen pitchen, zodat bezoekers vooraf al kunnen inschatten wat ze onder meer kunnen verwachten.

Behoefte

Dat UZ (www.jijbent.uz) voorziet in een behoefte blijkt wel uit de twee voorgaande drukbezochte edities. “Veel mensen zijn bereid een ander te helpen, als hen maar de juiste vraag wordt gesteld – een vraag die aansluit bij wat ze kunnen, weten of willen. Tegelijkertijd zijn er veel organisaties en mensen met een idee of plan, die iets nodig hebben: vrijwilligers, hulp met het een of ander, inspiratie, tijd, kennis, noem maar op. Juist deze twee worden tijdens UZ verbonden.” aldus Michel Groenenstijn, een van de initiatiefnemers van UZ. Toegang tot UZ is gratis, wel moeten deelnemers zich van tevoren inschrijven op www.jijbent.uz
UZ is een initiatief van Be More, 1%CLUB en Frivista – maar niet exclusief van deze partijen.

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.