Briljante Programmeurs: netwerksamenwerking opbouwen! Mission impossible 4?

Dit is een oproep van Sanne Roemen en Daan Kortenbach. Wij merken dat sommige klanten aarzelen om een project uit te besteden aan een eenpitter. Dat heeft twee hoofdredenen: Er is geen backup mocht de eenpitter uitvallen. Een eenpitter heeft niet alle disciplines in huis. Iedereen kan / wil wel eens gewoon uitvallen. Je wil … Continue reading “Briljante Programmeurs: netwerksamenwerking opbouwen! Mission impossible 4?”

Dit is een oproep van Sanne Roemen en Daan Kortenbach. Wij merken dat sommige klanten aarzelen om een project uit te besteden aan een eenpitter. Dat heeft twee hoofdredenen:

 • Er is geen backup mocht de eenpitter uitvallen.
 • Een eenpitter heeft niet alle disciplines in huis.

Iedereen kan / wil wel eens gewoon uitvallen. Je wil eens op vakantie, je zit te vol met werk, of je hebt even ‘personal time’ nodig. Je kan natuurlijk een leuk netwerk opbouwen waar je, als de nood aan de man is, in gaat rondzoeken om zaken voor je op te vangen. Maarruh… dat lukt niet altijd. De anderen hebben het ook te druk, en je hebt tijd nodig om zaken goed aan elkaar over te dragen. Of jullie hebben allebei een specifieke persoonlijke werkwijze zodat het helemaal lastig is om aan dezelfde bronbestanden te werken.

Daan en Sanne willen nu een meer structurele oplossing. Wij willen een constructieve netwerksamenwerking opbouwen met in de eerste plaats uitmuntende programmeurs. Het idee daarbij is om samen te zoeken naar een vorm waarin programmeurs elkaars werk makkelijk kunnen overnemen en aanvullen. Uiteraard maken we onderling goede afspraken over planning, vertrouwelijkheid en betaling. Ook voor experts in andere disciplines is ruimte.

Op deze manier hebben wij en jullie een antwoord wanneer een klant vraagt: "wat gebeurt er als jij uitvalt of als wij iets vragen wat jij niet kunt leveren?". Win Win dachten wij zo.

Op 19 juli houden we een kennismakingsdag in Café Kobalt, Singel 2a, Amsterdam. Er is daar gratis WiFi dus je kan wat van je werk laten zien. Stuur een mailtje naar Sanne om aan te kondigen dat je komt en welke tijd jou uitkomt!!

Hebben onderstaande termen geen geheimen voor jou?
– MVC (model view controller)
– PHP
– mySQL
– Semantische opmaak (xhtml, css)
– Photoshop (elementaire kennis van)

Pre’s:
– Adobe CS3 bestanden kunnen bewerken
– Javascript
– Flash
– WordPress / WordPressMU

 

Dan zoeken we jou.

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.

8 thoughts on “Briljante Programmeurs: netwerksamenwerking opbouwen! Mission impossible 4?”

 1. Goed idee! Ben continue op zoek naar ‘dat soort’ mensen. Is het een idee om ook designers te vragen om te komen? Ik ben er, als het ‘s avonds is, tenminste.

 2. Herbert. Volgens mij is dat wel een idee, alleen zou ik daar dan een aparte dag voor willen regelen. Ik hoop namelijk dat het zodanig storm loopt dat we van 11 uur tot 22 uur in gesprek zijn met goede proggers. Wat? Hoop ik? Nee! Ga ik van uit!!! 😀 Als ik zicht heb op de overweldigende stortvloed van reacties post ik nog wel even een berichtje om te laten weten van hoe laat tot hoe laat we er zijn.

 3. Hoi Sanne (en Daan),

  Ik lees met blijdschap jullie oproep voor briljante programmeurs. Superinititatief! Ik wens dat jullie daar enorm succesvol in worden.

  Het is een droom die ik graag op de een of andere manier wil helpen realiseren. Software is, zoals je wellicht weet, mijn achtergrond.

  Mijn hoshin kanri sheet voor Pentascope die jij al hebt heeft de insteek die ik ook voor programmeurs en vormgevers graag gerealiseerd zie. Ik stuur je bij deze ook mijn “Wanneer Dan” gedicht waar mijn visie instaat omtrent het nieuwe samenwerken.

  Verder ben ik bijzonder gecharmeerd van crowdsourcings initiatieven zoals sell-a-band en Cambrian House. De aanpak van de laatste kan m.i. ook heel goed werken voor jullie initiatief.

  Verder begin ik na mijn vakantie aan het opzetten van een “software solutions” tak bij een middengroot bedrijf die ik in bovenstaande geesten vorm wil geven en die de krachten van het grootbedrijf (zeldzaam, enorm, veerkrachtig en geworteld) perfect combineert met die van de eenpitters, tweepitters en gasstellen (veel, klein, wendbaar en innovatief).

  Kortom, Martien wil graag meehelpen en -organiseren!

  Wens: Daan, jij en ik zitten 15, 16 of 17 augustus om de tafel om dit verder uit te diepen.

 4. Goed initiatief, Sanne en Daan! Krachten bundelen. Ben ik ook mee bezig met een passienetwerk. En wie weet wat je allemaal voor elkaar kunt betekenen!

  Groetjes, Nelleke

 5. ik werk al enige programmeur in een multimedia bedrijf van 4 man. een ‘backup netwerk’ zoals dit zou best wel eens handig kunnen zijn! het is moeilijk om kwalitatief goede programmeurs te vinden in PHP/RoR….
  19 juli -> ‘s avonds hoop ik?

 6. Hoi Leon. We hebben vooral een samenwerking van echt zelfstandig ondernemende eenpitters voor ogen. Wel kan ik je als je omhoog zit voor extra handjes altijd doorverbinden aan de freelancers die ik in mijn netwerk heb zitten. Ook kan je bij http://www.bridge-int.nl heel voordelig extra programmeurs inhuren. Kom een keer kennismaken op een naamlooz borrel (www.naamlooz.nl)

Comments are closed.