Fiets je Rot voor het Ronald Mc Donald huis

"Spinnen" voor Ronald McDonald Huis in Groningen Binnenkort krijgt het Ronald McDonald Huis Groningen een gloednieuw onderkomen aan het Kooykerplein. Een ‘thuis ver van huis’ dichtbij het UMCG voor ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen. Het Ronald McDonald Kinderfonds is volledig afhankelijk van giften. Daarom organiseert Plaza Sportiva Euroborg op 23 en 24 november … Continue reading “Fiets je Rot voor het Ronald Mc Donald huis”

"Spinnen" voor Ronald McDonald Huis in Groningen

Binnenkort krijgt het Ronald McDonald Huis Groningen een gloednieuw onderkomen aan het Kooykerplein. Een ‘thuis ver van huis’ dichtbij het UMCG voor ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen.

Het Ronald McDonald Kinderfonds is volledig afhankelijk van giften. Daarom organiseert Plaza Sportiva Euroborg op 23 en 24 november een benefietactie: een 24-uurs spinningmarathon. De opbrengst gaat naar een bibliotheek met computers in het nieuwe Ronald McDonald Huis.

23 en 24 november in Plaza Sportiva Euroborg
Op vrijdagavond 20.00 uur wordt het startschot gegeven. 24 uur lang wisselen fietsers elkaar af. Daarbij aangemoedigd en ondersteund door onder meer Jacques d’Ancona, Mylene de La Haye, Victoria Koblenko, Piet van Dijken, Derk Bosscher en de oud-wielrenners Steven Rooks en Gert Jakobs, de spelers FC Groningen delen handtekeningen uit op zaterdag van 12.00-12.30 uur.

Meld je aan en huur een spinningfiets voor 10 euro per uur (meer uren mag natuurlijk ook) en doe mee. Bel 050 – 850 80 50, of meld je aan bij de balie van Plaza Sportiva Euroborg.

Live muziek
Op vrijdagavond 23 november vanaf 19.00 uur zorgen DJ’s (Mitch, Chinoh en Fred) en live-bands (Cecarea, Scratchwood, Hit by a Blimp, en de Blue Train Bluesband) continu voor een sfeervolle ambiance. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Italiaans restaurant Il Lago en Jantje zag eens pruimen hangen doen de catering. Zaterdagmiddag komt Dennis de TV-kok koken. Iedereen is van harte welkom.

Doe mee – en win een spinningfiets van Greg Lemond
Koop tijdens de marathon een lot en maak kans op: een Greg Lemond fiets, een litho van Corneille, een espressoapparaat van Illy, gesigneerde shirts van FC Groningen en Hanzevast Capitals en talloze andere leuke prijzen. De trekking is op 24 november om 20.00 uur door Jacques d’Ancona.

Kunst
Op vrijdagavond 20.00 uur begint kunstenares Roxanne Monsanto [trouwe naamloze in Groningen!] in de entree naar het evenement aan een kunstwerk ten bate van het goede doel. Iedereen die binnenkomt mag voor een geldbedrag een handafdruk op het kunstwerk achterlaten. Zo blijft de actie voor het Ronald McDonald Huis voor altijd een stukje zichtbare geschiedenis.

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.