Jong en Creatief? Zet je in voor het goede doel!

Nee, niet om met de collectebus langs te gaan, of om soep uit te delen aan dak-en thuis lozen (al houden we je zeker niet tegen). Maar wel:  je creatieve talent inzetten voor een campagne voor het goede doel. Dat kan zijn: een radiospot, filmpje, nieuwe website, logo of brochure of een ander creatief concept … Continue reading “Jong en Creatief? Zet je in voor het goede doel!”

2601bg

Nee, niet om met de collectebus langs te gaan, of om soep uit te delen aan dak-en thuis lozen (al houden we je zeker niet tegen). Maar wel:  je creatieve talent inzetten voor een campagne voor het goede doel. Dat kan zijn: een radiospot, filmpje, nieuwe website, logo of brochure of een ander creatief concept voor een ludieke campagne.

Op vrijdagavond 30 maart om 18.00u. gaat de eerste 8UO (acht uur overwerken) in Amsterdam van start. In Groningen  was drie jaar geleden de eerste 8UO,  een jaar later volgde Rotterdam en nu doet ook Amsterdam mee samen met Utrecht, Den Haag en Arnhem. In totaal komen in vijf steden op 30 maart jonge creatieven bij elkaar om concepten te bedenken voor organisaties die doorgaans weinig budget hebben om een duur reclamebureau in te schakelen. De teams worden begeleid door mentoren die hun sporen in het vak hebben verdiend of gewoon wat langer bezig zijn. We zijn op zoek naar ervaren, minder ervaren en beginnende: copywriters, vormgevers, illustratoren, webdesigners, fotografen, filmmakers en art directors.

8UO is een initiatief van Nieuwe Garde; een netwerk van jonge creatieven dat  is gestart in Groningen. Inmiddels bestaat Nieuwe garde ook in  Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Arnhem. 8UO zou een spin off kunnen zijn voor de oprichting van Nieuwe Garde Amsterdam.
Doe mee en kijk hoe je kunt aanmelden hier op de website van Nieuwe Garde

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.

3 thoughts on “Jong en Creatief? Zet je in voor het goede doel!”

  1. Hai Lykle,

    Ik zit er hard over te denken om me aan te melden, hangt nog van een paar externe factoren af, maar alle gegevens voor zover ik dat zie op Nieuwe Garde hebben betrekking op de oproep voor bedrijven die gebruik willen maken van de mensen die 8UO gaan doen. Klopt dat of kijk ik verkeerd?

    groetjes Mieke

  2. Hoi Mieke,

    Ik weet niet of ik je vraag goed begrijp, dus ik hoop dat dit het antwoord is: Nieuwe Garde was niet op zoek naar bedrijven om voor over te werken, maar naar Goede Doelen. Die zijn ondertussen gevonden en hebben ook allemaal een briefing ingeleverd van een communicatievraag waar zij graag aan willen laten werken tijdens 8 Uur Overwerken. Nu zijn we vooral nog op zoek naar mensen die op 30 maart aan die opdrachten willen gaan werken. Al je je opgeeft, wordt je (op basis van je opgegeven vaardigheden) gematcht met een groep andere creatieven en in een team geplaatst dat voor één specifiek Goed Doel 8 Uur gaat overwerken.

Comments are closed.