Jullie mening graag. Grou.ps haalt een Ning streek met ons uit!

Zaten we eerst op ons gemakkie op Ning, gaat Ning de gratis versie uitfaseren. Na een lange zoektocht kwam ik op Grou.ps als alternatief. De migratie ging niet vlekkeloos maar is gelukt. Sommigen van jullie hebben het daar ook lastig mee gehad. Nu flikt Grou.ps ongeveer hetzelfde trucje: waarschuwingsmails om een betaalde account te selecteren, anders word je “gedowngrade” naar de gratis versie. In die gratis versie kunnen we erg weinig qua beheer. Vanmorgen tot mijn grote verrassing kreeg ik mail dat naamlooz grou.ps geblokkeerd is omdat we te “groot” zijn voor de gratis versie! Daar word ik toch een partijtje narrig van! Ik wil dus sowieso eigenlijk die Grou.ps laten verwijderen. Sorry voor het gedoe. Maar dan?

De feiten:

 • Op Ning was heel af en toe wel wat activiteit, op de grou.ps is het al 80 dagen geleden dat er iets gebeurde en dat was een aanmelding.
 • We hebben ook een groep op LinkedIn, maar daar zitten ook mensen bij die nooit bij een borrel zijn geweest (of dat erg is weet ik niet)
 • Naamlooz draait in de basis om offline contact en om informinderen en organizonderen. Dit gedoe begint een beetje op werk te lijken…

Alternatieven:

 • De LinkedIn groep (want heel veel mensen hebben toch wel een LinkedIn profiel dus dat gaat makkelijk)
 • Op een subdomein hier (bijvoorbeeld netwerk.naamlooz.nl) Buddypress installeren. Ook wel aardig want dan gebeurt alles op dezelfde plek zo’n beetje.
 • Andere?

Ik hoor graag wat jullie vinden, en of je nog andere suggesties hebt. En wat ook heel fijn zou zijn is als je bijvoorbeeld wilt helpen met zo’n subdomein of een beetje modereren van onze groep, of dat nu LinkedIn of hier is.

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.

9 thoughts on “Jullie mening graag. Grou.ps haalt een Ning streek met ons uit!”

 1. Ik loop nu tegen hetzelfde aan met Great Place to Live. We hebben teveel content in mb’s. Ze hebben het gewoon op slot geknald en ik kan nix meer. Ik wilde namelijk media content verwijderen en vervangen door links. Maar ik zie dus niet hoe dat nu kan, krijg op iedere pagina een foutmelding.
  Vind het nogal een $^&@# streek en ben er al bijna klaar mee….

  En qua Naamlooz kun je je inderdaad afvragen wat de toegevoegde waarde is van zo’n platform. Heb wel het idee dat men een beetje platform moe is (en het veranderen werkt niet echt mee) en er erg weinig gebeurt.

  We willen dingen die nog niet echt goed kunnen en zullen, denk ik, nog wat geduld moeten hebben. Ik doel dan op dat je zelf meer in charge bent en makkelijk meerdere clubjes en social networks eenvoudig kunt bedienen vanuit 1 platform, zonder overal logins en het hele gedoe. En dat is wel aan het gebeuren, maar nog niet toegankelijk genoeg voor de mensen die niet zonodig voorop willen rennen en er veel moeite in steken.

 2. Een eigen social site klinkt misschien wel interessant, maar nu ik er verder over nadenk. Is zoiets echt nodig? Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit op de grou.ps geweest ben. De Ning nog wel maar dat was alleen lezen. Lezen zou ik ook gewoon kunnen op de wordpress en hier kan ook gereageerd worden.

 3. Ha Sanne,
  Je vraag doet me denken aan een blogpost die ik gisteren las over de keuze voor MeetUp (http://bit.ly/a5p7nr) in relatie tot een vergelijkbare vraag. Er worden ook mooi afwegingen beschreven.
  Mijn ervaringen met MeetUp zijn heel positief. Gebruik het voor een voornamelijk offline netwerkje dat af en toe online geprikkeld moet worden.
  Tot zover mijn 2 cent.
  Groet!

 4. Ik zou pleiten voor een klein subdomein waar mensen foto’s kunnen plaatsen, en evenementen kunnen organiseren. Op de site kun je dan een evenement aankondigen een een link plaatsen naar netwerk.naamlooz.nl. Misschien zit er dan namelijk iets datumprikkerigs bij waarmee je kunt zien wie kan en komt. Dit bleek handig bij strandnaamlooz. Is zoiets gemakkelijk te plaatsen via wordpress?

 5. Ik zeg: óf een online community met een manager op een bestaand platform, óf geen online community.
  Los daarvan: vooral keihard in het eggie ontmoeten.

 6. Nou, dat klinkt in ieder geval helder allemaal. Op LinkedIn gebeurt al vrij veel, da’s leuk. En ik ga gewoon samen met Rutger (www.hensel.nl) een beetje experimenteren met buddypress in een submap. En inderdaad, vooral hardcorereallife blijven proosten!

 7. Ik heb al mijn grou.ps gedelete nu. Pfff. Ja, hoe zou je dat aan kunnen zien komen? Het zijn enkel de communityplatforms die deze streek uithalen tot nu toe.

Comments are closed.