Lancelots lanceert zeven unieke trainingen speciaal voor freelancers

Lancelots lanceert zeven unieke trainingen speciaal voor freelancers. Cursist bepaalt zelf hoeveel tijd en geld hij investeert Freelancers kunnen vanaf vandaag terecht bij Lancelots Academy voor trainingen die speciaal voor hen zijn ontwikkeld. De zeven trainingen van de Academy lopen uiteen van concrete vaardigheden als ‘hoe schep ik orde in de administratie’ tot ‘hoe ontwikkel … Continue reading “Lancelots lanceert zeven unieke trainingen speciaal voor freelancers”

Buttonpersonaltrainer180x150

Lancelots lanceert zeven unieke trainingen speciaal voor freelancers.
Cursist bepaalt zelf hoeveel tijd en geld hij investeert

Freelancers kunnen vanaf vandaag terecht bij Lancelots Academy voor trainingen die speciaal voor hen zijn ontwikkeld. De zeven trainingen van de Academy lopen uiteen van concrete vaardigheden als ‘hoe schep ik orde in de administratie’ tot ‘hoe ontwikkel ik mezelf in professioneel opzicht’. Bijzonder aan de trainingen is de voor freelancers prettige flexibele werkwijze, zowel wat betreft cursusinhoud als de hoeveelheid tijd en geld die de cursist investeert. 

Behoefte aan kennis
Kennisnetwerk en discussieplatform Lancelots signaleerde onder freelancers een grote behoefte aan kennis, terwijl relatief weinigen ooit aan een training deel hadden genomen.
Lykle de Vries, een van de trainers: "Je gaat niet voor niets voor jezelf beginnen. Jij kunt iets wat een ander niet kan. Als je dat geloof niet zou hebben, zou je nooit starten. Het is dus heel goed dat je in eerste instantie vindt dat je niets te leren hebt. Vervolgens ontdek je al doende dat wat anderen weten interessant is, en dan is het tijd om je kennis uit te breiden."

Flexibel
Daarom is Lancelots Academy opgericht. Oprichter René Pijlman: "We hebben Lancelots Academy helemaal toegesneden op de situatie van freelancers. De cursist kan bijvoorbeeld elke training volgen in drie trainingsvarianten, en zo zelf bepalen hoeveel tijd en geld hij investeert. Zo kan ook de drukste freelancer er tijd voor vinden. De cursusinhoud wordt bovendien aan de persoon aangepast. En je sluit de cursus af met een concreet resultaat waar je direct mee aan de slag kunt, zodat je maximaal resultaat uit je training haalt."

Concrete resultaten
Elke training wordt afgesloten met een concreet resultaat. Zo werken cursisten tijdens de training ‘Hoe vind ik de opdrachten die ik hebben wil?’ aan een acquisitieplan waarmee na de training direct opdrachten kunnen worden binnengehaald.

Persoonlijke opdracht
De leerbehoefte van de cursist is leidend voor de cursusinhoud. In een intakegesprek bepaalt de cursist samen met de trainer wat er aangepakt moet worden. Deze wens wordt vertaald in een persoonlijke opdracht. Hier gaat de freelancer mee aan de slag met de trainer, in een groep of individueel.

Drie trainingsvarianten
Freelancers kunnen voor elk van de trainingen kiezen uit drie trainingsvarianten. Zo is er Zelfstandig Leren, waarbij de cursist alleen contact heeft met de trainer en snel een probleem oplost. Een betaalbare, snelle oplossing. Ook is er Groepstraining, waarbij de freelancer traint in een groep met zo’n 8 deelnemers. Elk werkt aan de eigen persoonlijke opdracht, maar leert ook van de anderen. Tenslotte is er een mengvorm van zelfstandig en in een groep leren.

Compacte trainingen
Lancelots Academy biedt zeven compacte trainingen, elk gegeven door een gespecialiseerde trainer die zelf ook ondernemer is. De trainingen zijn genoemd naar kwesties die veel freelancers direct zullen herkennen uit hun dagelijkse praktijk:

  • Hoe profileer ik mezelf effectiever?
  • Hoe vind ik de nieuwe opdrachten die ik hebben wil?
  • Hoe ontwikkel ik mijn netwerk zodat ik mijn doelen bereik?
  • Hoe schrijf ik in minder tijd betere offertes?
  • Hoe breng ik orde in mijn administratie?
  • En tenslotte: Hoe ontwikkel ik mezelf in professioneel opzicht?

Training ‘Samen starten als freelancer’
Bijzonder in het cursusaanbod is de training Samen starten als freelancer. Een kleine groep freelancers start de eigen onderneming op onder begeleiding van een expert. Deze training duurt acht maanden en in die tijd komen alle onderwerpen van de compacte trainingen aan bod. Belangrijk daarbij is dat de cursisten niet alleen van de trainer leren, maar ook van elkaar.
Trainer Lykle de Vries: "Voor mij is deze training een hele mooie manier om te onderwijzen en zelf ook weer iets te leren. Want elke cursist heeft unieke capaciteiten waar zowel de andere cursisten als ik rijker van worden."

Geïnteresseerde freelancers kunnen terecht op de Website.

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.