Naamlooz Kobalt? Jullie reacties graag!

Hoi allen, ik vond het weer een feest de afgelopen keer. Het was de tweede keer dat we niet in Captein & Co, maar in Kobalt zaten. Kobalt is voor een aantal van ons een vaste ontmoetings / vergader / werkplek. Alleen zitten we er dan meestal overdag, rustig en met ruimte. Ik ben nu … Continue reading “Naamlooz Kobalt? Jullie reacties graag!”

Hoi allen, ik vond het weer een feest de afgelopen keer. Het was de tweede keer dat we niet in Captein & Co, maar in Kobalt zaten.
Kobalt is voor een aantal van ons een vaste ontmoetings / vergader / werkplek. Alleen zitten we er dan meestal overdag, rustig en met ruimte.

Ik ben nu aan het twijfelen over de ruimte:

Minnen van Kobalt:

 • Er zijn meestal ook andere borrels, met vrij veel, luidruchtig publiek.
 • De muziek stond erg hard.
 • De naamlozen staan verspreid over de kroeg.
 • Ook vond ik het een nogal statisch verhaal om aan die grote tafel te zitten.
 • Daarnaast werden we niet echt ‘verzorgd’; er kwam geen bediening.

Plussen van Kobalt:

 • dat we alle ruimte hebben, en omdat we niet met aanmeldingen werken kan het onverwacht vrij druk worden en bij Kobalt kunnen we dan makkelijk uitdijen.

Minnen van Captein & Co:

 • iets minder ruimte zodat we bij onverwachte drukte niet zo makkelijk kunnen uitdijen. (maar het loopt tot nu toe altijd wel los)

Plussen van Captein & Co:

 • een ‘eigen’ hoekje, achterin de zaak.
 • Men kent ons inmiddels dus we krijgen de aandacht die we verdienen ;-). Ze zijn blij met ons daar, de eigenaar gaf vorige keer aan dat hij het heel jammer vond dat we ergens anders heen gingen.
 • Het is er wat rustiger, minder harde muziek.

Als ik het zo op een rijtje zie lijkt de keuze niet zo moeilijk, maar ik wil graag horen wat jullie ervan vinden. Wil je alsjeblieft hieronder reageren en me vertellen wat je van Kobalt / Captein&Co vindt? Ook als je nog niet in allebei de café’s geweest bent en dus maar over ééntje een mening hebt?

DANK vast weer!

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.

11 thoughts on “Naamlooz Kobalt? Jullie reacties graag!”

 1. hallo Sanne,

  zelf geef ik de voorkeur aan Captein. Daar zijn veel minder lawaaierige mensen en de muziek is minder hard. je wordt er bediend aan tafel en je zit inderdaad niet vastgemetseld achter een grote tafel.

  dat neemt niet weg dat het bij Kobalt natuurlijk weer heel gezellig was. Maar ik echt moeite om mensen te verstaan! Terwijl het voor mij op zo’n avond echt om praten gaat.

  Laura

 2. Ik was er vrijdag niet, maar achteraf hoorde ik van iemand dat het niet zo heel erg was, aangezien het erg rokerig was en druk. Ik moet eerlijk zeggen dat nu ik de komende 7 maanden met zijn ‘2-en’ rondloop, ik de voorkeur geef aan minder rook en hectiek. Captein dusss!!!

  x Tessa

 3. Ik vind beide wel OK, was er de laatste keer niet Kobalt. Maar, als beide niet perfect zijn, kunnen we ook een derde optie overwegen? Iets op de Zeedijk, Nieuwmarkt of in Noord in het Ponthuys (1 minuut met de pont).

 4. Ik vond hut ook wat druk. en inderdaad die tafel maakt vrijelijk van de een naar de ander springen niet makkelijk. Kan ook mijn springtechniek zijn natuurlijk.
  mijn voorkeur: captein. ben errug benieuwd hoe dat bij naamlooz arnhem zal gaan.

 5. Ik sta er een beetje dubbel in. Ook ik heb dezelfde bezwaren tegen Kobalt als de rest, vooral het feit dat ik na afloop wel heel erg naar rook stonk was niet zo prettig, maar wat betreft het vrijelijk van de een naar de ander springen is Captein ook niet helemaal je van het. Nu ben ik daar maar een keer geweest, dus telt dat niet helemaal, maar toch.

  Het voorstel van Marijke zou ook wat kunnen zijn? Iets leuks uitzoeken laat ik lekker aan de Amsterdammers over ;-))

 6. Ja ik vond mijn haren ook naar rook stinken e dat terwijl ik zelf rook – raar hoor.
  Capteijn liever, je kent mijn voorkeur voor zeelieden.

 7. Misschien moet je eens naar een locatie zoeken die
  a)niet zo druk is op vrijdag als Kobalt
  b)meer ruimte heeft dan Captain, en
  c)niet-rokers het niet heel lastig maakt.
  Idee:
  1) Café Noorderlicht(NDSM – met pontje achter cs)
  – kun je boven je “eigen ruimte” creëren.
  2) Schreierstoren, t.o. CS – zaaltjes e.d.
  3)De Nieuwe Anita, Amsterdamse leukste kroeg op Frederik Hendrikstraat.

  Het allerbelangrijkste is natuurlijk; wanneer is de volgende :0-)

 8. Waar issut nu, de borrel van a.s. vrijdag??
  Uitgaande van een centraal gelegen plek in A’dam, is 11 misschien iets? centraal, ruim, geen kroeggevoel!, maar genoeg opties voor een eigen stek, en beter bereikbaar dan b.v. Noorderlicht

 9. Nou, volgens mij is het helder. Sorry voor late reactie ik ben nét terug van vakantie. Ik heb snel Captein en Co gebeld, en we kunnen daar MORGEN 8 december terecht!!! Voor volgende maand ga ik me nog eens even heel goed beraden. Ik maak nog even een nieuw bericht met uitnodiging voor morgen. Dank voor alle input!!Sanne

Comments are closed.