Nationale Week van de Dialoog 2 – 8 november 2009

[ingezonden]

Graag nodigen we je uit voor bijzondere dialoogtafels die we gaan organiseren in de Nationale Week van de Dialoog van 2 – 8 november 2009.

De Week van de Dialoog bestaat uit een hele reeks van dialogen die gedurende één week aan 1250 tafels door zo’n 12.000 mensen gehouden wordt. Deze dialoogdagen vinden plaats in 55 gemeenten in Nederland. We dat aantal groeit nog steeds door.

Een dialoog is een bijzonder gesprek. Het gaat in tegenstelling tot een debat niet om het overtuigen van de ander maar om luisteren en begrijpen.
Aan een dialoogtafel gaan 6 -8 deelnemers in gesprek over een vooraf gekozen thema aan de hand waarvan zij ervaringen en dromen uitwisselen.
Het gesprek duurt ongeveer 2 uur en wordt afgesloten met de vraag die een ieder zichzelf stelt: “wat ga ik morgen doen om droom en realiteit dichterbij elkaar te brengen?”.

Als je mee wilt doen in jouw buurt/plaats kijk dan op www.nederlandindialoog.nl en meld je aan bij één van de dialoogtafels.

Daarnaast ben je van harte welkom aan de dialoogtafels die we organiseren in Seats2meet in Hoog Catherijne Utrecht.
Zeker als je initiatiefnemer bent van een sociaal initiatief, maatschappelijk betrokken bent als zelfstandige of werkt bij een bedrijf/organisatie dat zich actief inzet voor maatschappelijke verantwoord/betrokken ondernemen.

Er zijn elke dag 3 dialoogtafels waaraan plaats is voor 6-8 mensen dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
De thema’s wisselen per dag. En als er meerder tafels zijn misschien ook wel per tafel.

Het keuzemenu:
3 november – Vergroten impact sociaal initiatief – 10.00 – 12.00 uur.
4 november – Waarde van sociaal kapitaal – 10.00 – 12.00 uur.
5 november – Het ideale Nederland – 10.00 – 12.00 uur.
6 november – Partnerschap rondom maatschappelijke thema’s – 15.00 – 17.00 uur met aansluitend een borrel voor deelnemers en partners.

Je kan je aanmelden via onze Nederland in Dialoog plaza door naar deze link gaan: http://www.mindz.com/plazas/Nederland_in_Dialoog/events en je daaraan melden. Let hierbij op dat je de juiste datum kiest, er staan meerdere dagen onder elkaar vermeld.

Of als dat niet lukt, door een email te sturen aan info@nederlandindialoog.nl waarin je duidelijk vermeldt voor welke dag je je aanmeldt.

Stuur deze mail vooral door aan mensen die het leuk zouden kunnen vinden om mee te doen!

Namens het team van Nederland in Dialoog,

Olga Plokhooij
Initiatiefnemer
www.nederlandindialoog.nl

Nieuwe Maan – Adviseurs Maatschappelijke Vernieuwing
Danzigerkade 9b
1013 AP Amsterdam
t: 020 670 7700
f: 020 670 7800
m: 06 2888 4784
www.nieuwemaan.nl

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.