Nieuw in Nederland: Open Ideeëndag

De IdeaCompany organiseert op vrijdag 21 augustus 2009 de “eerste  Open Ideeëndag” in Nederland. Onder het motto: “Een goed idee? Doe er wat mee!” gaan de deelnemers hun eigen goede idee op deze dag verder ontwikkelen. Er zijn experts aanwezig, maar er wordt ook sterk een beroep gedaan op de kennis en kennissen van alle deelnemers. Een gerichte vorm van co-creatie.

Initiatiefnemer is Marijke Krabbenbos (37), een bedrijfskundige met jarenlange innovatie- en marketingervaring in de zakelijke dienstverlening. Marijke Krabbenbos: “Mensen barsten van de goede ideeën, juist in deze tijd. Ik kom vaak klanten tegen die al wel een ruw idee hebben, maar mijn hulp inroepen bij de ontwikkeling van het concept tot een concrete vorm. Daarnaast verbind ik mensen vaak aan elkaar omdat ik denk dat ze iets aan elkaar zouden hebben. Dat is krachtig en eenvoudig. Als je weet wat je zoekt, zijn er altijd anderen die je graag willen helpen. Deze twee aspecten komen samen in de “eerste Open Ideeëndag” op 21 augustus 2009. Alle ingebrachte ideeën krijgen hier de hulp die ze nodig hebben om verder gerealiseerd te kunnen worden.”

Eindelijk
De Open Ideeëndag is uniek in Nederland. Hoewel het bedrijfsleven al veelvuldig gebruikt maakt van de inbreng van consumenten of opinieleiders bij het ontwikkelen van nieuwe producten, met name met behulp van internet, is dit nog niet beschikbaar voor individuen met een goed idee. Er zijn geen andere plekken waar men georganiseerd en gefaciliteerd zelf kan werken aan het idee en tegelijkertijd hulp kan krijgen van anderen. De keuze voor een Ideeëndag is bewust; het gaat om het vuur en de passie van de deelnemers en dat is op internet lastiger over te brengen.
De Ideeëndag staat open voor iedereen met een goed idee. Of het nou een commercieel idee is, een verbeter-de-wereld-idee of een idee voor je eigen loopbaan. Wel moeten de deelnemers bereid zijn hun idee én hun kennis en netwerk te delen met de andere deelnemers.  Want daarin zit het geheim van dit initiatief: iedereen helpt elkaar.

Praktische informatie
De eerste Open Ideeëndag vindt plaats op vrijdag 21 augustus van 9.30 – 17.00 uur in De Ont-moeting te Nieuwerbrug (gemeente Bodegraven).

Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.ideacompany.nl

De IdeaCompany
De IdeaCompany is een bedrijf in toegepaste creativiteit. Het helpt mensen en organisaties bij het genereren en het ontwikkelen van ideeën. Het bedrijf verzorgt personal brainstormsessies, groepsbrainstormsessies, workshops en trainingen en innovatieprocessen. De Ideeëndag wordt hier nu aan toegevoegd.