Nieuwe Garde voor Nacht v.d. Vrede 2009

[Ingezonden] Hallo,
Misschien vind jij dit leuk, of weet je er mensen voor in Amsterdam!

Vredesorganisatie IKV Pax Christi heeft Nieuwe Garde gevraagd voor hen een geurilla-actie te bedenken. Doel van deze actie is om extra publiciteit voor het event de Nacht van de Vrede en de daaropvolgende vredesweek te genereren. De Nacht van de Vrede wordt dit jaar georganiseerd op 21 september. De guerilla-actie gaat plaatsvinden op de dag of de nacht voor deze Nacht, dus op 20 september 2009.

Wij gaan hiervoor op korte termijn aan de slag met een creatief team. Op zaterdag 25 juli, van 14.00 tot 18.00 uur, organiseren wij een middag om te brainstormen over een concept voor de guerilla-actie.
Wij kunnen die dag gebruik maken van de Inspiration room van Rooms of Red bull.

Concept en uitwerking
De uitdaging van dit project is dat het creatieve team het concept mag bedenken en ook mag uitvoeren op de dag of nacht voor de Nacht van de Vrede. IKV Pax Christi heeft hier een budget beschikbaar voor gesteld.

Aanmelden
Heb je interesse in dit project en wil je graag meedoen? Meld je aan voor vrijdag 17 juli door een mail te sturen aan nieuwegardeamsterdam@gmail.com t.a.v. Annelien. Vermeld hierbij ook het onderwerp: aanmelding NG voor Nacht vd Vrede 2009. Diegenen die zich hebben aangemeld krijgen uiteraard meer informatie over het project NG voor Nacht van de Vrede 2009.

Project NG voor Nacht vd Vrede
Datum: zaterdag 25 juli
Tijd: 14.00-18.00 uur

Locatie: Rooms of Red bull,
Oudezijds Achterburgwal 24, Amsterdam

Over Nacht van de Vrede
De Nacht van de Vrede is het event als aftrap van de door de VN uitgeroepen Internationale Dag van de Vrede en de opening van de landelijke vredesweek. Tijdens deze feestelijke nacht wordt rond middernacht het startsein gegeven voor een dag met wereldwijd aandacht voor vrede en veiligheid.
De Nacht van de Vrede 2009 wordt dit jaar gehouden op 21 september in Odeon te Amsterdam.

Over IKV Pax Christi
IKV Pax Christi zet zich in voor vrede, verzoening en gerechtigheid in de wereld. Samen met mensen in conflictgebieden werken wij aan een vreedzame en democratische samenleving. Hierbij betrekken zij mensen in Nederland, die zich net als IKV Pax Christi willen inzetten voor duurzame politieke oplossingen voor crisis- en oorlogssituaties. IKV Pax Christi bundelt kennis, kracht en mensen voor dat ene doel: vrede nu!

Meer informatie:
www.ikvpaxchristi.nl
www.nachtvandevrede.nl
www.roomsofredbull.nl

Vriendelijke groet,

Sarah Los
Nieuwe Garde Amsterdam

www.nieuwegardeamsterdam.nl

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.