Stichting Beeldverhaal Nederland zoekt bestuursleden!

Hoi Naamlozen, Ik kreeg een verzoek van Eelco Kraefft: "Ik maak sinds begin 2004 deel uit van het bestuur van de Stichting Beeldverhaal Nederland (SBN). Wij zijn op zoek naar versterking van het bestuur met enthousiaste mensen die zich willen inzetten voor een kleine maar hoogwaardige culturele en educatieve instelling. De SBN is organisator van … Continue reading “Stichting Beeldverhaal Nederland zoekt bestuursleden!”

Hoi Naamlozen,
Ik kreeg een verzoek van Eelco Kraefft:

"Ik maak sinds begin 2004 deel uit van het bestuur van de Stichting Beeldverhaal Nederland (SBN). Wij zijn op zoek naar versterking van het bestuur met enthousiaste mensen die zich willen inzetten voor een kleine maar hoogwaardige culturele en educatieve instelling.

De SBN is organisator van de Stripdagen Haarlem en wat andere activiteiten rond strips en aanpalende terreinen. De Stripdagen Haarlem is een tweejaarlijks evenement met nationale en ook internationale uitstraling. De reputatie van de Stripdagen Haarlem is uitstekend. Wij benaderen de strip als een serieus cultureel fenomeen, tonen de volle breedte van het medium en besteden aandacht aan de raakvlakken met andere cultuuruitingen en ontwikkelingen in de media. De laatste jaren besteden we ook aandacht aan de mogelijkheden van de strip in educatie en in commerciële communicatie. Zo spreken we niet alleen stripliefhebbers aan maar ook liefhebbers van beeldende kunst, pop- en beeldcultuur. We worden al diverse edities gesponsord door de VPRO en mogen in de regel rekenen op uitgebreide belangstelling van een breed scala aan media.

Aan de Stripdagen Haarlem doen dan ook zo’n beetje alle culturele instellingen van Haarlem mee, inclusief de belangrijke musea, poppodia en de nieuwe Philharmonie. Daarnaast verwaarlozen we ook de echte stripliefhebbers niet, die genieten traditioneel van onze beurzen met vele, vele strips en de aanwezigheid van heel veel striptekenaars uit binnen- en buitenland.

We zoeken versterking van het bestuur omdat er recent wat mensen na enkele jaren inzet zijn vertrokken. Onze vorige voorzitter heeft een nieuwe baan (ze ging van de VPRO naar het Stedelijk Museum afdeling CS) en kwam daardoor tijd tekort om de SBN te leiden, twee andere leden konden naast het werk onvoldoende tijd vrijmaken de komende tijd. Het bestuur kent nu drie leden die zich in ieder geval de komende jaren willen inzetten. Daarnaast is onze directeur Joost Pollmann al vele jaren de motor achter de Stripdagen Haarlem en de overige activiteiten. We hebben voor een nieuw bestuurslid geen vast omlijnd profiel in ons hoofd maar zoeken wel mensen die iets uit het volgende rijtje hebben:

  • bereidheid zich puur voor het plezier in te zetten voor een kleine culturele organisatie met beperkte professionele bemanning maar met een behoorlijke ‘footprint’;
  • interesse in beeld- en popcultuur en eventueel meer specifiek strips;
  • netwerker die contacten wil leggen en relaties onderhouden met bedrijven of instellingen waarmee we samenwerken of waarvan we sponsorgeld of subsidie ontvangen;
  • interesse in één van de navolgende zaken: evenementenorganisatie en het belang van een evenement voor een regio, sponsorwerving, samenwerking tussen culturele instellingen, onderwijs/beeld- en mediaeducatie.

We vergaderen met het bestuur ongeveer 6- 8x per jaar, rond de Stripdagen wat vaker. Verder heeft ieder bestuurslid één of meer zaken in portefeuille, die vragen om wat tussentijds initiatief en het onderhouden van een aantal contacten.

Meer informatie over de SBN en de Stripdagen Haarlem vind je onder andere hier:
www.stichtingbeeldverhaal.nl (website vooral over strips en onderwijs maar ook achtergrondinfo over de organisatie en haar activiteiten)
www.stripdagenhaarlem.nl (over de Stripdagen Haarlem, vooral laatste editie van 2006)

Ken je iemand die belangstelling heeft voor het bestuur van de Stichting Beeldverhaal of is het iets dat je zelf zou overwegen dan hoor ik heel graag. Ook als je op een andere manier iets wilt doen voor of weten over de SBN of de Stripdagen Haarlem dan kun je me emailen of bellen.

Vriendelijke groet,
Eelco Kraefft
kraefft@stichtingbeeldverhaal.nl
tel kantoor (Ehio Media) 020 68 22 555
tel mobiel 0612 363 779"

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.