Televisieserie Juliana, door Naamloze Robin Pera. 26 november laatste aflevering.

Berichtje van Robin Pera: "Af en toe maak ik wel eens iets, waarvan ik denk: nou, daar ben ik best wel een beetje trots op. En wanneer dat zo is, dan vind ik het mooi als daar zoveel mogelijk mensen naar kijken. Welnu, dit is het geval met de 4- delige serie Juliana, prinses van … Continue reading “Televisieserie Juliana, door Naamloze Robin Pera. 26 november laatste aflevering.”

Berichtje van Robin Pera:

"Af en toe maak ik wel eens iets, waarvan ik denk: nou, daar ben ik best wel een beetje trots op. En wanneer dat zo is, dan vind ik het mooi als daar zoveel mogelijk mensen naar kijken.

Welnu, dit is het geval met de 4- delige serie Juliana, prinses van Oranje.

De serie begint op het moment dat  Juliana 18 jaar gaat worden, en eindigt wanneer de dynastie van Oranje opnieuw gered is met de geboorte van Beatrix. Juliana is dan 28 jaar. Geen Lockheed-affaire dus, geen Greet Hofmans affaire, maar veel meer een serie  die een fantasierijk inzicht wil geven in hoe het karakter van de later zo populair geworden “gewone Koningin” tot stand is gekomen. De serie wordt door de EO uitgezonden, en ik beloof je dat er nergens een moralistisch vingertje geheven wordt.

De serie is gebaseerd op ware feiten, maar bovenal is het een mooi drama dat zich afspeelt in de jaren ’20 en ’30 met schitterende lokatie’s en kostuums. En prachtige acteurs! Historisch drama, waarvan ik hoop dat veel mensen er plezier aan zullen beleven.

Ik zou het geweldig vinden als je wilt kijken, en anderen wilt vertellen dat de serie komt. Bijvoorbeeld aan je ouder(s). Of anderen die van goed drama houden en niet naar de uitslag van Sterren dansen op het IJs of de X-factor willen kijken.

A.s. Zondag-avond 5 november is de 1e aflevering op Nederland 1, om 21:10 uur, na Boer zoekt Vrouw. En daarna nog eens drie zondag-avonden: 12 november, 19 november en 26 november. Allemaal om 21:10 uur, op Nederland 1 dus.

Ik wens je veel kijkplezier!

Lieve groet,

Robin"

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.

One thought on “Televisieserie Juliana, door Naamloze Robin Pera. 26 november laatste aflevering.”

Comments are closed.