The Return of the Groove Troopers

De Groove Troopers komen terug naar Arnhem (15 mei) en Tilburg (8 juni), naar de plaatsen waar het allemaal tot bloei kwam: Musis Sacrum en Paradox! In mei 2000 zag deze bijzondere groove jazz big band het licht en ontwikkelde zich tot een van de meest aansprekende en energieke groepen van Nederland. In de afgelopen … Continue reading “The Return of the Groove Troopers”

De Groove Troopers komen terug naar Arnhem (15 mei) en Tilburg (8 juni), naar de plaatsen waar het allemaal tot bloei kwam: Musis Sacrum en Paradox!

In mei 2000 zag deze bijzondere groove jazz big band het licht en ontwikkelde zich tot een van de meest aansprekende en energieke groepen van Nederland. In de afgelopen 7 jaar waren de Groove Troopers op vele (inter)nationale podia te zien, met vaste gigs in o.a Paradox, Tilburg en de Katoenclub in Arnhem. Ook traden ze op op gerenommeerde festivals als het North Sea Jazz Festival, Jazz in Duketown, de Uitmarkt en in zalen als het BIM Huis. Ook werd een toer door Zuid Afrika gerealiseerd.
In 2003 verscheen hun eerste cd Zoom Zoo die lovend ontvangen werd door de vaderlandse pers.

Nu komen ze terug met hun bekende aanstekelijke repertoire en krachtig nieuw werk. De bezetting is nog immer een mix van uiteenlopend muzikaal talent: 7 blazers, een double drum rhythm section en een weergaloze zangeres.

De Groove Troopers bestaan uit: Maurits Fondse, Miguel Boelens, Vera Westera, Sander Hop, Rini Swinkels, Jeroen Rol, Louk Boudesteijn, Jan Stavenuiter, Makki van Engelen, Eric van der Westen, Guido Nijs, Angelo Verploegen, Tom Beek en muzikaal leider Martin Fondse.

The return of the Groove Troopers: de 7 vette jaren zijn zeker nog niet voorbij!

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.