Werk in Gaza – Door Ton van der Kroon

[ingezonden]

Sinds 2003 reis ik jaarlijks naar de Gazastrook om te werken voor een theaterschool die voorstellingen maakt voor kinderen. Zo’n 20.000 kinderen komen per jaar naar het theater om voor een kort moment de oorlog te vergeten, te spelen en te lachen. Naast de voorstellingen worden mensen opgeleid tot dramadocent.
Hoewel de Palestijnse acteurs enorm gemotiveerd zijn, worstelen ze regelmatig met hun eigen trauma’s en stress van de oorlog. Dat was de reden waarom Jan en Jackie, de organisators van de school, mij hebben uitgenodigd om traumaverwerking en emotioneel werk te doen met alle acteurs en medewerkers.
Dit jaar hebben ze gevraagd of ik meerdere keren wil komen, omdat de gevolgen van de afgelopen oorlog dramatisch zijn. Komende woensdag vertrek ik voor de eerste week. Ik doe dit op basis van vrijwilligheid en ben op zoek naar sponsors om dit werk financieel te ondersteunen. Het geeft mij een enorme opluchting als ik weet dat de kosten gedekt zijn en ik vrij mijn werk kan doen daar. Het werk is het meest intense dat ik ooit gedaan heb in mijn leven, en de honger naar persoonlijke ontwikkeling, inzicht en innerlijke vrijheid van de mensen daar is enorm.

Ik heb een fonds opgericht om dit werk mogelijk te maken:

Tree of Life Foundation, giro 1517811, Amsterdam. Iedere bijdrage is van harte welkom!

In mei is de volgende reis, na de 5e Healing conferentie die ik in Jericho organiseer voor Israeliers, Palestijnen en Europeanen. Mocht je meer informatie willen over dit werk, kijk dan op http://www.healing-conference.com/

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.