Workshop Belastingen en Bedrijfsadministratie

Naamloze Juliette Reinders Folmer organiseert een workshop Belastingen en Bedrijfsadministratie!

Wanneer: Amsterdam/Utrecht: woensdag 30 december 2009
òf
Groningen: vrijdag 19 februari 2010
Hoe laat: 10:30 – 17:00

Voor wie:
8 à 10 ondernemende mensen en ondernemers

Waarom: omdat vrijwel iedereen een pesthekel heeft aan administratie en het in werkelijkheid helemaal zo moeilijk niet hoeft te zijn.

Maar ik laat mijn administratie doen door een accountant/administratiekantoor….
… aan wie je de juiste en voldoende informatie moet geven om een zo gunstig mogelijke aangifte te laten maken… nog los van dat het misschien toch ook handig is om enigszins te snappen wat ze voor je doen en of ze het goed doen…

Wat zal in ieder geval aan de orde komen:
* Vrijwel alles wat je zou moeten weten en misschien wel iets meer over het Nederlandse inkomstenbelastingstelsel (Box 1, Box 3, aftrekposten)
* Wanneer ben je ondernemer ? en wanneer ben je een ondernemende particulier ?
* De BTW en de kleine ondernemersregeling
* Administratieve verplichtingen
* Basis bedrijfsadministratie
* Creatief omgaan met belastingen
* Eindejaarstips (30 december)
* Jullie vragen !

In de workshop gaan we uit van een ondernemende particulier, danwel een ZZP-er of kleine ondernemer met een eenmanszaak.

Dit betekent dat loonadministratie, Box 2 en administratie voor BV’s, NV’s e.d. niet aan de orde zullen komen.

Wà kost dà?
De workshop wordt gegeven op basis van waardering achteraf. Jìj bepaald zelf hoe waardevol de informatie, tips en handvatten die je krijgt voor jou zijn. Uiteraard krijg je hiervan achteraf een BTW factuur.
Bij inschrijving wordt je wel gevraagd om € 30,- incl. BTW pp over te maken om de kosten van locatie, lunch e.d. te dekken.

Belangstelling?
Stuur een mailtje naar workshop_belastingen@adviesenzo.nl en vermeld daarin welke dag/locatie je mee wilt doen. Als er meer dan 10 belangstellenden zijn voor een workshop, dan doen we de workshop gewoon nog een keer op die locatie.

Wie geeft de workshop:
Juliette Reinders Folmer is sinds 7 jaar ondernemer en is in de afgelopen 13 jaar bijna alles waar je hoopt nooit iets mee te maken te krijgen op belastinggebied al eens tegengekomen.

Juliette doet (uiteraard) zelf haar bedrijfsadministratie inclusief belastingaangiftes en fungeert voor vele mensen om haar heen als vraagbaak over alles wat met belastingen en bedrijfsadministratie te maken heeft.

Wat anderen over Juliette zeggen:

“Toen ik begon met ondernemen had ik geen idee of ervaring met belastingen. Nog voor de eerste aanslag binnen was ben ik hierom bij Juliette op college geweest. Door haar duidelijke uitleg en uiteenzetting kreeg ik veel inzicht in de principes van de belastingdienst, waar alle regels uit voortvloeien. Deze aanpak geeft me een duidelijk beeld van wat ik in belastingenland kan verwachten.”

Chiel Vaessen

“Wat de Belastingdienst niet lukt, lukt Juliette wel: ze maakt belastingen makkelijker én leuker. Ik had vier jaar mijn belastingpapieren stelselmatig doorgesluisd naar mijn papierbak, en had dus geen enkele ervaring met aangifte doen. Juliette’s doortastende opzet maakte dat het eigenlijk best goed te doen bleek, zo goed zelfs dat ik het nu zelf kan doen. Heerlijk!”
Ayla Verheijen, docent stastistiek en tekstschrijver

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.

3 thoughts on “Workshop Belastingen en Bedrijfsadministratie”

Comments are closed.