Dank jullie heel erg veel allen!

Toen ik drie jaar geleden mijn hiaat aan borrels vulde door er zelf een te organiseren had ik geen enkel vermoeden dat het zo’n gigantisch DING zou worden. Afgelopen vrijdag vierden we de 3e verjaardag van dit ‘ding’ dat eigenlijk niets is… We zijn allemaal jarig en feliciteren elkaar en onszelf.
Nietsvermoedend en totaal onstpannen toog ik dan ook naar Zandvoort, de volgens velen enige plek waar de zon die dag scheen. Voor een in een weekje bij elkaar georganizonderde BBQ (met dank aan de zeer flexibele en gastvrije instelling van Oscar, van Skyline13!)
Dat ik persoonlijk in het zonnetje gezet zou worden had ik met mijn naïeve kop niet aan zien komen. Maar het gebeurde wel! En zoals de speecher al zei, ik vond dat heel even een beetje belachelijk! Want tja, ik dóe niets! En dan zijn er nog de ándere kartrekkers die minstens evenveel lof verdienen.
Maar goed, als ik een ander wil waarderen en die wimpelt dat af, dan zeg ik altijd “Daar ga jij helemaal niet over. Of ik jou wil waarderen dat bepaal ik zelf”. Eigenlijk is het gewoon irritant als je een complimentje geeft en de ontvanger ketst dat terug. Dus luisterde ik maar even naar mezelf en toen werd ik heel erg blij en een beetje verlegen.
Moet je kijken wat ze gemaakt hebben:
Screencapture

Ik zit dus nu nog met een nasudderend gevoel van gewaardeerd worden en hernieuwde trots op naamlooz als warm bad van verschrikkelijk uitzonderlijk mooie, fijne, lieve en creatieve mensen. Met het blanco canvas dat naamlooz is kunnen een paar honderd authentieke mensen toch aardig uit de voeten.
Even wat cijfers?
>50 bezoekers per dag op dit weblog, 225 leden op de Ning and counting, >80 Twitter Followers, 63 group members op LinkedIn en 245 foto’s op Flickr, een aantal ‘spin offs’ (wikidoe, prikkel, viavia) en ik gok gemiddeld 20 tot 30 bezoekers per borrel (Utrecht, Amsterdam, Groningen, Arnhem en Den Bosch).
Op de borrels lopen behoorlijk wat introverte mensen rond, mensen die zeggen ‘ik ga niet graag naar bijeenkomsten’ of ‘ik hou niet zo van mensen’. Naast mensen die dat wél zeggen te zijn / doen. Jullie, wij, houden inderdaad niet van ‘netwerken’. Wij houden van écht contact met echte mensen. Gesprekken die ergens over gaan en waar je energie van krijgt in plaats van dat je erdoor leeggezogen wordt.
Lees dit artikel over introverte mensen (met dank aan Annedien Hoen)
En wat mij telkens weer echt in mijn hart raakt is om te ervaren dat naamlooz borrels de plek zijn waar wij ons thuis voelen. En als jullie mij in het zonnetje willen zetten omdat ik ook zo ben en een plekje wilde creëren waar ik mij thuis zou voelen en jullie dus ook, dan vind ik dat een gigantisch groot compliment.
DANK dus aan iedereen die er was en ook aan alle andere naamlozen en óp naar de volgende verjaardag met allerlei leuks ertussenin!
Sanne

Author: Sanne Roemen

Faciliteren van co-creatie, netwerk-weven en kennisontwikkeling. Zowel in bijeenkomsten als online.

2 thoughts on “Dank jullie heel erg veel allen!”

  1. Ik kon er helaas niet bij zijn, daarom superleuk om op deze manier maar een heeeeeeel klein momentje van de avond mee te krijgen. Ik krijg het idee dat de juiste snaar geraakt is 😉

    Inderdaad, op naar 4 jaar!

    Groet, Nel

Comments are closed.